SEGRE

POLÍTICA

La Paeria aprova el nou POUM amb el 'sí' del PSC, Cs, PP i l'edil no adscrita

PDeCAT, ERC, Crida i Comú, que va demanar de retirar l’expedient en no veure'l legal, voten en contra

La Paeria aprova el nou POUM amb el 'sí' del PSC, Cs, PP i l'edil no adscrita

La Paeria aprova el nou POUM amb el 'sí' del PSC, Cs, PP i l'edil no adscritaS.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha aprovat avui inicialment el nou Pla de Ordenación Urbanística Municipal (POUM) amb el suport del govern del PSC, Cs, PP i l’edil no adscrita Rosa Maria Salmerón, mentre que PDeCAT, ERC, Crida i Comú van votar en contra. Aquest últim ha demanat de retirar l’expedient "perquè no es donen les condicions legals" en considerar que l’actual POUM "és vigent fins el 25 de maig de 2019", ha cridat a crear un front comú per paralitzar-lo i ha amenaçat de presentar un recurs contenciós en el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. L’alcalde, Àngel Ros, ha defensat que el nou pla és totalment "legal i legítim", a més d’"innovador". "És fruit del debat amb els grups polítics i la participació ciutadana i basa el seu creixement no en absorbir terreny a L’Horta sinó omplint espais no desenvolupats en el centre urbà, fixa una ciutat compacta, però verda ja que més que dobla els estàndards de ciutats europees i aposta pel creixement industrial amb el nou polígon de Torre Blanca i ampliant el d’El Segre i comercial prioritzant la zona del pla de l’estació". Per la seua part, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa, ha destacat que el POUM "reforça la capitalitat de Lleida, la fa més atractiva per a les inversions, més justa, sostenible i amb un creixement urbanístic compacte i que aposta pel Centre Històric i l’habitatge social".

Carles Vega, d’ERC, també ha demanat de deixar l’expedient sobre la taula i Pau Juvillà, de la Crida, ha presentat una esmena a la totalitat. Ambdós grups han lamentat que només hagi aconseguit el suport del "tripartit" i han destacat que no estan d’acord amb el model de ciutat que plantegen. Toni Postius, del PDeCAT, ha remarcat no entendre la "pressa" per aprovar el pla, que ha batejat com "el POUM del 155", i ha justificat el seu 'no' perquè "el document és bastant madur quant a consens i no te suficient transversalitat ni recull elements imprescindibles". En canvi, Cs, PP i l’edil no adscrita Rosa Maria Salmerón, integrada al govern del PSC, van defensar que el pla millorarà la ciutat de forma general.

En el ple també han intervingut el president de la Federació de Veïns (FAV), Toni Baró, i representants de les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

tracking