SEGRE

SALUT HOSPITALS

L'Arnau rectifica i oferirà la fecundació 'in vitro' a la dona que va excloure de la llista

Agilitza els tràmits després de notificar al Vall d’Hebron que si ho feia podrà tractar-la abans dels quaranta anys, edat límit a la pública || La senadora Sara Vilà diu que ha tingut el mateix problema

Imatge d’arxiu d’una clínica de reproducció assistida lleidatana on conserva embrions.

Imatge d’arxiu d’una clínica de reproducció assistida lleidatana on conserva embrions.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’hospital Arnau de Vilanova va anunciar ahir que rectifica la decisió d’excloure del servei públic de fecundació in vitro una dona de trenta-set anys i la inclourà immediatament a la llista d’espera de l’hospital de la Vall d’Hebron, el centre de Barcelona a què deriva tots els casos. Ho va fer després que l’afectada, Mireia, denunciés a aquest diari que l’Arnau li havia notificat que l’excloïa perquè hi ha una llista d’espera de quatre anys, i la sanitat pública només finança aquest tractament per quedar-se embarassada a les dones de fins a quaranta anys, límit que ella superaria per aquesta demora.

L’hospital Arnau va prendre aquesta decisió després que el Vall d’Hebron assegurés que la llista d’espera actual és de dos anys i tres mesos, “per la qual cosa encara estaria a temps de fer-se aquesta tècnica si el seu centre li gestiona ràpid”, va afirmar.

Mireia va explicar que l’Arnau encara no s’ha posat en contacte amb ella, però que està “molt contenta”

Poc després, l’Arnau va manifestar que “no hi ha cap problema”, de manera que derivarà el cas “al més aviat possible perquè entri ja a la llista d’espera”. Per la seua part, Mireia va explicar ahir a la tarda que l’Arnau encara no li ha notificat res, “però que en cas que entri a la llista d’espera, no podré ocultar la meua felicitat”.

Així mateix, la senadora lleidatana d’En Comú Podem Sara Vilà va explicar que quan tenia 36 anys es va trobar amb la mateixa situació. “Em van comunicar que segurament no podria fer-me la fecundació in vitro i que m’anés a la privada”, va assenyalar. Va dir que si a Lleida no es fan aquest tipus de tècniques per la pública “és per la barreja dels interessos privats i públics i que els primers es beneficien dels dèficits dels segons”. Ara, la Sara té 38 anys i segueix en llista d’espera del Vall d’Hebron. Va denunciar que la maternitat “és un problema a la societat” i va dir que espera que des del Grup de Dones Lleida, del qual forma part, puguin conèixer més casos i fer una campanya conjunta.

Així mateix, va recalcar que Lleida és l’única província en la qual cap hospital públic presta aquest servei.

tracking