SEGRE

Un centenar d'estudiants surt al carrer contra les taxes universitàries

Un moment de la manifestació d'estudiants d'aquest dijous.

Un centenar d'estudiants surt al carrer contra les taxes universitàriesLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un centenar d'estudiants s'ha manifestat aquest dijous pels carrers de Lleida en defensa de l'educació pública i també per defensar l'escola en català. Convocats pel Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), els manifestants s'han reunit a la plaça Víctor Siurana, davant del Rectorat, i han anat fins a la plaça Sant Joan passant pel carrer la Palma i l'Eix Comercial.

El sindicat estudiantil SEPC ha convocat per aquest dijous una vaga per demanar una rebaixa del 30 per cent de les taxes universitàries. A més, el sindicat també exigeix l’equiparació de preus entre els màsters i els graus, la fi dels concerts a la xarxa publicoprivada dels col·legis i instituts, la creació i implantació de protocols contra violència masclista i comportaments homofòbics, que el català sigui llengua vehicular a les aules i defensar el model de l’escola pública

El seguiment de l'aturada és desigual. La comunitat universitària està de festa major de la UdL, pel que només s'han impartit classes de les 8 del matí a les 11.

tracking