SEGRE

UNIVERSITAT ANIVERSARI

Els exalumnes de Dret celebren els cinquanta anys de la facultat

Va començar el 1968 com a delegació de la UB

Imatge de família dels assistents ahir a l’acte d’Alumni.

Imatge de família dels assistents ahir a l’acte d’Alumni.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Desenes d’exalumnes es van reunir ahir per celebrar mig segle dels estudis de Dret, que van arrancar a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) l’any 1968 com una delegació de la Universitat de Barcelona i a la qual un any més tard es va unir la facultat de Lletres. L’associació Alumni de la Universitat de Lleida va organitzar un esdeveniment molt especial a la facultat de Dret del campus de Cappont, que va reunir tant estudiants de les primeres promocions com altres que van cursar els estudis a l’antic convent del Roser (1976-1986), a l’edifici del Rectorat (1986-2002) i a l’actual seu.

Segons Pompilio Roiger, membre de la primera promoció, aquesta trobada “significa molt per a mi perquè van ser uns anys de carrera amb molt bons professors i amb molt esforç per part de molts dels estudiants, perquè la majoria treballàvem i estudiàvem alhora”.

Molts lleidatans que no podien marxar a Barcelona van poder estudiar Dret a Lleida

Com a anècdota, va explicar que els més joves sempre volien afegir-se a les vagues que feien a Barcelona, però que ell els va convèncer de no fer-les perquè corrien el risc que Lleida es quedés sense aquests estudis, finançats per l’ajuntament i la Diputació. “Quan buscàvem feina, en moltes ofertes deia que s’abstingués la promoció de Barcelona que havia participat en les aturades, perquè no havien estudiat molts dels temes”, va detallar.

Altres van coincidir que gràcies al fet que s’impartien els estudis a Lleida van poder cursar la carrera, ja que no haurien pogut anar a Barcelona. Entre els assistents a l’acte figuraven el jutge degà de Lleida, Eduardo Enrech; el president de l’Audiència, Francesc Segura; el fiscal en cap, Juan Boné; i el degà del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, Jordi Albareda.

tracking