SEGRE

Els urbans cobraran les hores extres al preu de les guàrdies mèdiques

La Paeria ofereix pujar el preu base de totes 5 € entre aquest any i el 2019, de manera que la forquilla estarà entre 19 i 30

Els urbans cobraran les hores extres al preu de les guàrdies mèdiques

Els urbans cobraran les hores extres al preu de les guàrdies mèdiques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’oferta de nova retribució de les hores extres de la Guàrdia Urbana presentada dijous per l’equip de govern i que, en principi, té el vistiplau de tres sindicats –UGT, Asigull i CSIF– preveu apujar el preu base de totes cinc euros entre aquest any (dos euros) i el vinent (els tres restants), de manera que el de les efectuades en dies feiners serà de gairebé 19 euros, en festius s’acostarà als 25 i en nocturns de festius, els 30. A més, tal com ja va avançar aquest diari, sobre aquest import base s’aplicarà un augment del 20 per cent per a determinats serveis i dies, com la cavalcada de Reis, la rua de Carnaval, tarda i nit de Divendres i Diumenge Sant, revetlles de Festes de Maig, Aplec i Festes de Tardor, nit de Nadal i nit de Cap d’Any.

La forquilla mitjana d’aquestes retribucions se situa al nivell –i per sobre els dies citats anteriorment– del que cobren els metges de la sanitat pública per hora de guàrdia. En aquest sentit, l’ICS abona actualment uns 24 euros en dies feiners i 26 els festius.

CCOO vol una pujada més gran

Per la seua part, el sindicat CCOO es manté al marge d’aquest principi d’acord al considerar que l’oferta és insuficient. En aquest sentit, un portaveu va indicar que fa setmanes van presentar una proposta que actualitzava el preu d’acord amb l’IPC dels últims vint anys, període en què ha estat congelat. “Era una proposta justificada i fonamentada, de manera que per dignitat no podem acceptar” la del govern, va manifestar. A més, va considerar que la resta de sindicats “no tenen en compte que estem en una negociació i que aquesta és només la primera oferta que ha presentat la corporació”. Així mateix, va defensar que el preu de les hores ha de ser diferent per als comandaments, que tenen la responsabilitat del servei. Tal com ha publicat aquest diari, els agents de la Policia Local es neguen des de principis d’any a fer hores extres de manera voluntària. Aquest boicot va obligar la prefectura del cos a haver de recórrer al reglament per imposar-les de forma obligatòria en els serveis per cobrir actes festius o esportius que tinguessin lloc en caps de setmana o festius.

tracking