SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnat per assetjar l'exparella perquè no va voler casar-se amb ell

L’Audiència de Lleida li imposa una pena de nou mesos de presó || L’home tampoc podrà atansar-se a la dona ni comunicar-s’hi durant dos anys

Imatge d’arxiu del jutjat penal 1 de Lleida.

Imatge d’arxiu del jutjat penal 1 de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a nou mesos de presó un home per assetjar l’exparella després que la dona li digués que no volia casar-se amb ell després de deu mesos de relació. A més, el tribunal li imposa durant dos anys una ordre d’allunyament de 200 metres de la víctima, així com la prohibició de comunicar-s’hi per qualsevol mitjà. El tribunal ratifica la sentència del jutjat penal número 1 de Lleida i desestima el recurs presentat per l’acusat, que va negar que assetgés la seva ex.

Els fets van tenir lloc entre el dia de Sant Valentí de 2016 i el 13 de març del 2016. Segons la sentència, “durant pràcticament un mes, l’acusat va insistir reiteradament a la denunciant a reprendre una relació que ella no volia continuar”. D’aquesta forma, es considera provat que “l’acusat es va traslladar de la zona de Madrid fins a Almacelles a fi de demanar-li matrimoni, que ella no va acceptar, i a partir d’aquell moment va iniciar un assetjament”. Entre altres episodis, l’home va tornar de nou a la localitat i li va recriminar que estigués acompanyada per un amic. La dona se’l va trobar l’endemà a l’interior del cotxe davant la casa d’una amiga amb qui havia passat la nit. També li va fer reiterades trucades, concretament 63, fins que la dona va interposar la denúncia.

Va fer un total de 63 trucades en diversos dies a la dona i la va seguir amb el cotxe a diversos llocs

L’Audiència considera que “aquest assetjament i fustigació desplegada per l’acusat després de la ruptura de la relació que havien mantingut durant deu mesos, necessàriament va haver de provocar en la denunciant un sentiment de temor que la va conduir a interposar la denunciar i a sol·licitar la corresponent ordre d’allunyament, que li va ser concedida”. L’imputat va recórrer la primera sentència a l’entendre que la persistència a comunicar-se amb la seua exparella només podia qualificar-se de “molesta” però en cap cas d’assetjament. Tanmateix, el tribunal li recorda que “va superar el simple incordi o molèstia”.

Altres condemnats per coaccions a fi de mantenir relacions L’Audiència de Lleida ha dictat en els últims anys sentències similars. Així, per exemple, l’any passat va condemnar a vuit mesos de presó un home acusat de coaccionar la seua professora d’autoescola, que va estar assetjant durant setmanes per iniciar-hi una relació. L’acusat va coaccionar en persona la víctima, però també amb reiterats missatges a través de Facebook i li va arribar a demanar empadronar-se a casa seua. En una altra sentència, el tribunal va condemnar una notària per assetjar telefònicament la que va ser la seua parella (un monitor de gimnàs de la ciutat de Lleida) i enviar missatges vexatoris sobre ell als caps del denunciant. Va ser condemnada a pagar una multa de 3.000 euros per vexacions. La dona li va enviar múltiples missatges de contingut sexual.

tracking