SEGRE

SUCCESSOS CRIM

Els Mossos creuen que Puig-Gros va planejar durant dos setmanes matar el seu cunyat

Si es confirma aquesta hipòtesi, l’empresari carni seria acusat d’assassinat amb premeditació

Josep Puig-Gros va ingressar a la presó el 24 de juny de l’any passat.

Josep Puig-Gros va ingressar a la presó el 24 de juny de l’any passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra creuen que Josep Puig-Gros Batsi, l’empresari carni de Benavent de Segrià de 48 anys acusat de matar a trets el seu cunyat, Eduard Ardiaca Olalla, de 42, el juny de l’any passat, va planejar el crim durant les dos setmanes anteriors. Si es confirma aquesta hipòtesi, Puig-Gros serà acusat amb tota probabilitat, tant per la Fiscalia com per l’acusació particular, d’un delicte d’assassinat amb premeditació i traïdoria, enfrontant-se a una petició de condemna de fins a 25 anys de presó. L’empresari sempre ha negat ser l’autor del crim.

Els investigadors han arribat a aquesta conclusió després d’analitzar minuciosament els passos que va fer l’acusat dies abans del crim malgrat que s’havia buscat coartades i va intentar desfer-se de totes les proves i indicis que l’incriminaven com a autor, segons van informar fonts solvents.

Els investigadors creuen que li va disparar per l’esquena i va abandonar el cadàver a Barcelona

Durant la investigació han estudiat altres hipòtesis, com la possibilitat que tingués algun còmplice, però les altres possibles línies s’han anat descartant. Per als Mossos, Josep Puig-Gros sempre ha sigut el principal sospitós.

N’hi ha prou de recordar que el sospitós va ser detingut el 21 de juny de l’any passat, dos dies després de la desaparició del seu cunyat i dos dies abans de la troballa del cadàver dins del maleter del seu cotxe al carrer Béjar de Sants, a Barcelona.

Els Mossos presumeixen que l’assassinat va tenir lloc a primera hora de la tarda a l’obrador que l’empresa familiar tenia a Torre-serona, en la qual es van trobar casquets de bala. Creuen que Puig-Gros va esperar que Eduard Ardiaca entrés i li va disparar per l’esquena fins a sis vegades. Posteriorment, sempre segons els investigadors, va carregar el cos al maleter del seu cotxe i se’l va emportar fins a Barcelona, on el va abandonar aquella mateixa tarda. L’empresari va admetre davant del jutge que aquell dia va estar a Barcelona, però va dir que va ser per motius financers. L’endemà va acudir al camp de tir per disparar, segons els Mossos d’Esquadra per tenir una coartada en cas de trobar-li pólvora a les mans.

El mòbil del crim, com ja va avançar aquest diari, va ser econòmic. Josep Puig-Gros va acumular grans deutes, entre els quals un de molt important amb la víctima, en una relació entre tots dos que era tensa. A nivell judicial, el cas encara està en fase d’instrucció per la qual cosa el judici tardarà mesos a celebrar-se.

El mes de març passat, l’Audiència de Lleida va denegar la posada en llibertat amb càrrecs per a Josep Puig-Gros. El tribunal va desestimar el recurs presentat pel seu advocat i va esgrimir, entre altres motius, la gravetat dels fets i els múltiples indicis i proves que pesen contra ell. L’empresari està empresonat des del 24 de juny.

tracking