SEGRE

ECONOMIA HORTA

Hisenda rectifica i coberts de plàstic de l'Horta no tributaran IBI

En el marc del ‘cadastràs’ per fer aflorar construccions agrícoles fins ara exemptes de pagar aquest impost || Els havia atribuït un valor de 3.168 i 816 euros

El cobert de plàstic que havia estat valorat per Hisenda en 3.168 euros.

El cobert de plàstic que havia estat valorat per Hisenda en 3.168 euros.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els dos coberts fets amb plàstics d’un veí de Copa d’Or no hauran de pagar Impost sobre Béns Immobles (IBI). Sembla de calaix, però és que la revisió cadastral del ministeri d’Hisenda per regularitzar construccions agrícoles fins ara exemptes de pagar IBI va valorar aquests dos tendals amb 3.168 i 816 euros, respectivament, i pretenia que tributessin. L’afectat, Adrià Huguet, va presentar al·legacions l’any passat a la Gerència Territorial del Cadastre i ara li ha respost que, “una vegada realitzades les comprovacions oportunes i després d’examinar les al·legacions”, deixa sense efecte aquestes valoracions. En canvi, confirma els nous valors atorgats a un magatzem i una bassa de reg.

L’agricultor va mostrar la seua satisfacció i va assegurar que, quan va rebre la carta d’Hisenda la setmana passada, va acudir a l’oficina del Cadastre per confirmar que no hauria de pagar IBI pels tendals i allà van reconèixer el seu error.

L’afectat diu que el Cadastre va admetre que es van basar en fotos fetes a 100 metres de distància

“Em van dir que les fotos en què es basaven per dir que eren construccions van ser fetes des de dalt del camí, a cent metres de distància i amb zoom, així que semblaven edificis”, va explicar.

Així mateix, va apuntar que “quan vaig voler ampliar el magatzem perquè no em cabia el tractor no em van donar permís, així que hi vaig posar un plàstic” a tall de cobert. L’afectat va recordar que el Cadastre va identificar quatre construccions a la seua finca, quan en realitat només dos són realment edificis i aquestes sí que estan ajustades a la nova valoració cadastral.

El president de la comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV), Salvador Solsona, va indicar no conèixer si existeixen altres casos d’al·legacions similars acceptades per l’administració i aquest diari no va poder contactar ahir amb la Gerència Territorial del Cadastre.

Tal com va publicar aquest diari, durant el període en què els afectats van rebre les notificacions del cadastràs la Paeria va atendre 397 veïns afectats i fruit d’aquestes atencions es van acabar presentat unes 200 al·legacions, a Hisenda, de les quals en va retornar 79 al considerar que no corresponien a aquesta regularització.

El cadastràs farà pagar IBI per centenars de construccions agrícoles fins ara exemptes. Les queixes esgrimides pels veïns afectats van des d’errors en el càlcul de la superfície, l’aplicació del mòdul d’IBI urbana a construccions rústiques o tributació del 100% en coberts.

Reunió amb Mossos i Urbana pels robatoris

La comissió de l’Horta de la Federació d’Associacions de Veïns (FAV) té previst reunir-se de nou aquesta setmana amb representants dels Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana per tractar sobre la seguretat a les partides. El president de l’entitat, Salvador Solsona, va recordar que els últims robatoris s’han produït a les partides de Montserrat i Vallcalent. L’Horta pateix periòdicament onades de robatoris en torres i finques i, després de les reiterades queixes veïnals, les forces de seguretat van incrementar-hi les patrulles per intentar redreçar la situació.

tracking