SEGRE

URBANISME PATRIMONI

La Paeria ordena reparar les xarxes de la Catedral i el capítol s'hi nega

Demana a l’ajuntament que ho faci subsidiàriament al no poder treballar a la zona fins a l’agost per les cigonyes || El consistori vol evitar despreniments

Xarxes tallades - El 27 de febrer passat, els Bombers van tallar la part inferior de les xarxes antinius de cigonya que cobreixen les torres de la Catedral després que diverses aus hi haguessin quedat atrapades. La coberta del temple està deterio ...

Xarxes tallades - El 27 de febrer passat, els Bombers van tallar la part inferior de les xarxes antinius de cigonya que cobreixen les torres de la Catedral després que diverses aus hi haguessin quedat atrapades. La coberta del temple està deterio ...SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha ordenat al capítol de la Catedral que repari de manera immediata les xarxes de protecció que va instal·lar a les torres de l’edifici, que van ser tallades pels Bombers a finals de febrer quan hi van quedar atrapades diverses cigonyes, que intentaven tornar a niar al temple malgrat els sistemes antinidificació. El consistori considera que han de ser arreglades per seguretat per evitar despreniments a la via pública, recorda que l’actuació s’ha de portar a terme sota la supervisió dels departaments de Territori i Sostenibilitat i de Cultura de la Generalitat i adverteix que l’incompliment d’aquesta ordre pot comportar la imposició de multes.

No obstant, el portaveu del capítol, Víctor Espinosa, va afirmar que, després de rebre la notificació, ja va comunicar a l’ajuntament que no tenen la intenció de dur a terme els treballs que determina l’ordre municipal i que prefereixen que siguin efectuats pel mateix consistori de forma subsidiària.

Espinosa va argumentar que l’últim acord al qual van arribar totes les parts implicades (Paeria, Generalitat i les entitats ecologistes Ipcena i SEO/Birdlife) els impedeix treballar a la coberta de la Catedral fins al mes d’agost per respectar el període de cria de les cigonyes. Així mateix, va indicar que si la Paeria els envia la factura dels treballs de reparació de les xarxes estudiaran si la remeten al seu torn al departament de Territori.

La instal·lació de sistemes contra la nidificació d’aquestes aus al monument per evitar que continuïn fent-lo malbé ha estat molt polèmica per les protestes del grup ecologista Ipcena i els incidents amb cigonyes atrapades. Al final, operaris de Territori van traslladar cinc nius de les cúpules i la façanes als contraforts (suposaven un perill ja que podien caure restes a la via pública) i al seu lloc van ser instal·lats cinc mussols de plàstic amb l’objectiu d’espantar les cigonyes.

L’objectiu de totes aquestes actuacions és fer compatible la conservació de la Catedral amb la presència d’una petita colònia controlada de les aus, que són protegides.

tracking