SEGRE

La UdL treballa en una futura càtedra d'estudis africans

Experts reivindiquen que l’Àfrica i el seu art tinguin cabuda en l’educació

L'exposició 'Una mica d'Àfrica a través de l'art' de Juan José Martín.

La UdL treballa en una futura càtedra d'estudis africansUDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Apropar-se a Àfrica i al seu art és una assignatura pendent del nostre sistema educatiu perquè tenim una responsabilitat com a colonitzadors. Així ho considera la professora de Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social de la Universitat de Lleida (UdL) Núria Llevot, que ha participat en la inauguració del IV Seminari d'educació intercultural i art africà que organitza la UdL en col·laboració amb la Universitat de Saragossa (Unizar).

Per a Llevot, l'art africà ha de ser un instrument educatiu més per entendre la diversitat com a una riquesa i una oportunitat que superi mirades etnocentristes i que transformi i millori la societat a través de l'educació.

A banda de Llevot, al seminari també hi participen experts com Alfonso Revilla (Unizar), Isabela de Aranzadi (Universitat Autònoma de Madrid) i Juan José Martín (director d'EntrelaZarte).

D’altra banda, el rector de la UdL, Roberto Fernández Díaz, ha anunciat que treballa amb la Fundació Mujeres por África, que presideix l'exvicepresidenta del Govern María Teresa Fernández de la Vega, per poder crear una Càtedra d'estudis africans a la UdL, on hi tindria un paper destacat el col·leccionista Juan José Martín. 

Durant el seu discurs, el rector de la UdL ha dit que un món intercultural només pot ser possible a partir d'identitats suaus, perquè si són dures, tancades, "es converteixen, metafòricament parlant, en identitats assassines". "Hem de defensar les identitats suaument perquè la diferència si es porta a l'extrem esdevé supremacisme", ha dit.

tracking