SEGRE

SERVEIS HABITATGE

La Paeria dóna pisos a sis famílies de l'alberg d'urgència

Les 29 restants seguiran allà fins que hi hagi més habitatges || L’ajuntament, pendent de l’informe sanitari de l’allotjament

Alguns dels afectats divendres passat a la Paeria.

Alguns dels afectats divendres passat a la Paeria.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria reallotjarà entre avui i els propers quinze dies sis de les 35 famílies que resideixen a l’alberg Bon Repòs, propietat de l’hotel Sansi, en pisos d’inclusió social.

El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans va confirmar ahir que tres d’aquestes se n’aniran avui a tres habitatges socials de l’ajuntament, una altra la setmana que ve, una altra anirà en deu dies a un pis propietat d’un banc i l’última en quinze dies, una vegada estiguin atesos d’alta els subministraments. En total són 20 persones les que se’n van de les 90 que resideixen a l’alberg com a allotjament d’urgència.

Mariola en Moviment assegura que tres famílies aniran a viure en un mateix pis compartit

“Els serveis socials han ofert una solució a aquestes sis famílies i l’han acceptat, mentre que les altres abandonaran el Bon Repòs quan disposem de més pisos”, va assegurar Rodamilans. També va afegir que els propietaris del Sansi “es van mostrar predisposats a trobar una solució a tota hora”.

En representació de les famílies, la plataforma Mariola en Moviment va assegurar que els serveis socials acompanyaran avui tres famílies a veure un pis compartit situat al Secà de Sant Pere, “per la qual cosa viuran en un mateix habitatge i no en tres”, va dir una portaveu.

Respecte a les denúncies que van fer els inquilins del Bon Repòs la setmana passada sobre la insalubritat d’aquest alberg, Rodamilans va assenyalar que encara estan pendents de l’informe de la Generalitat sobre si es compleix la normativa sanitària i va afegir que “des de l’ajuntament també estem inspeccionant si la salubritat de l’establiment és correcta”.

Mariola en Moviment va assegurar dijous passat que les famílies estan vivint en males condicions amb humitats i insectes i amb extintors caducats i precintats amb cadenes. En aquest sentit, el propietari va afirmar que si hi ha objectes precintats “és perquè els roben”. Divendres, la plataforma va explicar que els amos van retirar les cadenes dels extintors i van canviar els adhesius que deien que estaven caducats per altres amb la inspecció vigent.

tracking