SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Alumnes de l'institut Gili i Gaya ratifiquen al jutge que van rebre d'un monitor fotos eròtiques

Declaren al jutge 4 noies estudiants que tenien amb el ja exbibliotecari un grup de WhatsApp per al préstec de llibres || Ho van denunciar per evitar nous assetjaments

L’investigat va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar el febrer passat davant del jutge.

L’investigat va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar el febrer passat davant del jutge.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre alumnes de l’institut Samuel Gili i Gaya de Lleida van ratificar ahir davant del jutge que el bibliotecari del centre va enviar fotografies eròtiques (en les quals apareixia nu) a cinc alumnes amb proposicions deshonestes, amb les quals tenia un grup de mòbil anomenat Orgia. Es tracta de les estudiants que van alertar d’aquesta situació a la direcció del centre i a l’AMPA, ja que el monitor, que feia 12 anys que treballava al centre i va ser acomiadat, estava contractat per l’associació com a personal de reforç. L’associació de pares, representada per l’advocat Enric Rubio, s’ha personat en la causa.

L’investigat, J.M.M.C. de 39 anys, va ser detingut el 19 de febrer com a presumpte autor d’un delicte d’abusos sexuals. El jutge d’instrucció en va decretar dos dies després la llibertat provisional amb càrrecs i va acordar diverses mesures cautelars com la prohibició d’aproximació i comunicació amb les cinc menors que suposadament va assetjar i la prohibició d’atansar-se al centre educatiu. També li va retirar el passaport i li va prohibir la sortida de l’Estat. Va reconèixer que va enviar les fotos, que la situació “se li havia escapat de les mans” i no s’ha oposat al seu acomiadament.

L’investigat, en llibertat amb càrrecs, no es pot atansar al centre ni a les

Les alumnes van explicar al jutge que el grup de WhatsApp s’havia creat al setembre del 2016, per al préstec de llibres de la biblioteca. Posteriorment, l’investigat va canviar el nom que tenia pel d’Orgia i va enviar fotografies de penis erectes afegint missatges i proposicions deshonestes al grup i per missatges privats en aquesta aplicació i a Instagram. Les estudiants van explicar que van denunciar el cas al veure que el monitor continuava amb aquestes conductes amb altres menors.

Ahir també van declarar el director del centre i el president de l’AMPA, que no havien detectat conductes inadequades del monitor i que quan van conèixer el cas van actuar amb celeritat.

tracking