SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Els Mossos van trobar papers que assenyalen l'exbanquer acusat d'estafa

La mare es nega a declarar en contra seu

L’acusat, dimecres, en el primer dia de judici a l’Audiència.

L’acusat, dimecres, en el primer dia de judici a l’Audiència.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van trobar documentació bancària a l’habitatge de l’exbanquer de Lleida acusat d’estafar més d’un centenar de clients que l’incriminarien en la presumpta apropiació indeguda. Els agents van ser els primers testimonis de la segona jornada del judici celebrat a l’Audiència Provincial Lleida contra un exdirector d’oficina i gestor de banca privada de Catalunya Caixa i Bankinter per al qual demanen una condemna d’entre quatre i sis anys de presó per estafar més d’un milió d’euros.

El segon dia de judici, també va comparèixer com a testimoni la mare de l’acusat, que seria una de les perjudicades per l’estafa, encara que aquesta es va acollir a la dispensa per no declarar contra el seu fill. Dos testimonis més proposats per les acusacions particulars no van acudir al judici al·legant problemes de salut i un altre havia mort. Sí que van declarar dos clients que havien firmat els contractes sota sospita i van reconèixer que les firmes eren seues. La vista es reprendrà dimecres vinent amb més declaracions i proves pericials, a més de les conclusions de la Fiscalia i de les acusacions particulars.

El judici es reprendrà dimecres vinent a l’Audiència amb més testimonis i les conclusions

El primer dia del judici, dimecres, l’acusat, P.C.A., va reconèixer els fets dels quals l’acusa el Ministeri Públic, que demana per a ell una pena de quatre anys de presó per haver-se quedat més de 460.000 euros de tres clients de Catalunya Caixa (ara BBVA) entre 2008 i 2013. Mentrestant, Bankinter l’acusa de quedar-se més de 670.000 euros d’un centenar de clients. Segons les acusacions, contractava productes financers sense consentiment dels clients i retirava diners dels seus comptes amb firmes falsificades, per la qual cosa és acusat també de falsedat documental.

tracking