SEGRE

UNIVERSITAT FORMACIÓ

Llum verda a la moratòria per a l'anglès a la universitat

Es prorroga 4 anys l’obligatorietat que els graduats certifiquin el nivell B2 d’aquesta llengua

Entrada principal de la seu del Rectorat de la UdL.

Entrada principal de la seu del Rectorat de la UdL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament va aprovar ahir per unanimitat modificar la Llei 2/2014 de Mesures Fiscals, Administrativas, Financeres i del Sector Públic per prorrogar quatre anys més l’obligatorietat de certificar el nivell B2 de llengua estrangera al finalitzar un grau universitari.

La modificació de la llei, que va rebre el suport de tots els grups, la va impulsar el grup del PSC-Units, la diputada del qual Alícia Romero va criticar que malgrat ser legítim l’objectiu que els graduats tinguin un nivell intermedi de llengua estrangera (el B2 equival al First Certificate in English de la Universitat de Cambridge) “cal posar els recursos perquè els objectius es puguin aconseguir. Qui pensi que en quatre anys de grau s’aconsegueix el nivell s’equivoca: l’esforç l’hem de fer des de l’educació obligatòria”, va afegir Romero, que també va criticar les retallades en els últims anys a la universitat pública catalana.

Els estudiants que es matriculin aquest any seran els primers que hauran d’acreditar el B2

La llei original aprovada el 2014 disposava que els estudiants que iniciessin llavors estudis universitaris havien d’acreditar, a l’acabar-los, que tenien un nivell de llengua estrangera equivalent al B2, i el canvi aprovat ahir al Parlament estableix que seran els estudiants matriculats per primera vegada en el curs 2018/19 els que hauran de fer-ho.

Així mateix, es va modificar l’exposició de motius de la norma del 2014 per fer referència a la seguretat jurídica necessària per a l’estudiant sobre els requisits que haurà d’acreditar per obtenir el seu títol, que “han de ser coneguts des de l’inici” de la carrera universitària.

tracking