SEGRE

URBANISME BARRIS

Pla amb menys trànsit i més pàrquing a Comtes d'Urgell

La Paeria projecta renovar el carrer entre Anselm Clavé i Príncep de Viana || Compensarà les places que perdrà l’Auditori

El carrer Comtes d’Urgell, entre Anselm Clavé i Príncep de Viana.

El carrer Comtes d’Urgell, entre Anselm Clavé i Príncep de Viana.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Perdre un carril de circulació per guanyar més aparcaments. Aquestes són les claus de la reforma d’un tram del carrer Comtes d’Urgell, entre Anselm Clavé i Príncep de Viana, projectat per la Paeria a més d’ampliar les dos voreres, plantar al voltant d’una quinzena d’arbres, renovar l’enllumenat públic, resituar els semàfors, els senyals de circulació i parquímetres i redistribuir la xarxa d’aigües pluvials. El projecte, que es troba en període d’exposició pública i contempla un pressupost d’execució de 169.299,12 euros, està previst que duri uns tres mesos i comportarà tallar el trànsit i desviar-lo per altres carrers propers.

La reducció de dos carrils de circulació a un per guanyar més zones d’aparcament (que seran totes de zona blava) va en paral·lel a la remodelació que es farà a la plaça Josep Prenafeta, situada al costat de l’Auditori, que comportarà la supressió del pàrquing que hi ha actualment. L’ajuntament va assegurar en el seu dia que les places d’aparcament que crearan en carrers de l’entorn compensaran de sobres les perdudes en aquest espai, després de les queixes de veïns i comerciants, que demanaven que es mantinguessin les places d’aparcament i no es renovés la plaça. Segons l’expedient del projecte, amb aquesta obra es crearan prop d’una vintena de places d’aparcament repartides entre els dos costats de Comtes d’Urgell.

Amb aquesta actuació hi haurà una vintena més de places d’aparcament i s’ampliaran les voreres

Les voreres tindran un mínim d’1,95 metres d’amplada en els trams on hi haurà aparcaments i un màxim de 4,17 en els trams en els quals no n’hi haurà. Aquesta actuació es va aprovar inicialment el 26 d’abril passat a través d’un decret d’alcaldia.

tracking