SEGRE

Un salafista vetat pel Marroc imparteix conferències a Lleida

El radical, qualificat de ‘savi’, s’ha dirigit a la comunitat del Palau de Vidre

Musulmans pregant a Lleida, en una imatge d'arxiu.

Un salafista vetat pel Marroc imparteix conferències a LleidaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un salafista radical que des del 2012 està vetat al Marroc ha impartit des de divendres fins ahir un seminari a Lleida, programat pel col·lectiu musulmà que resa al Palau de Vidre des que la Paeria va tancar la seua mesquita del carrer Nord, segons ha pogut saber aquest diari de fonts solvents. Es tracta del xeic Abu Abdul- Lah Azhar Seniqra, que abans hauria donat també un curs a Figueres i que tindria previst desplaçar-se ara a Madrid. Les mateixes fonts van assegurar que és habitual que vinguin “savis” salafistes a fer conferències. En canvi, el portaveu de la comunitat musulmana, Abdellatif Láatab, va negar que l’expert que va impartir el curs sigui radical i estigui vetat. Per la seua part, el tinent d’alcalde de Participació, Drets Civils i Cooperació, Joan Gómez, va afirmar que dies enrere la comunitat musulmana li va informar que vindria “un savi” a impartir un curs i va afegir que si està vetat en un país per radical, “hauríem agraït que alguna font oficial ens informés perquè hauríem actuat en la mesura de les nostres possibilitats i de la legalitat”. Fonts municipals van indicar després que la Guàrdia Urbana tenia també coneixement que el cap de setmana passat vindria a Lleida “un savi salafista procedent d’Algèria” per participar en precs i conferències.

El seminari, segons consta en el programa del centre islàmic Ibn Hazm, va començar el dia 4 amb el sermó de la pregària de divendres i a la tarda estaven projectades conferències sobre els preceptes del dejuni i sobre el musulmà als països no musulmans. I entre dissabte i ahir diumenge estaven anunciades classes sobre interpretació de l’Alcorà, explicacions sobre els quatre fonaments i una conferència sobre la importància del coneixement islàmic.

El programa especifica que hi hauria “lloc per a les germanes” i que les conferències es transmetrien per ràdio. L’actual imam de la comunitat del Palau de Vidre, Abdelwahab Houzi, l’octubre de l’any passat va rellevar Raichid Tisaid. No obstant, ja havia estat més de quinze anys al capdavant del col·lectiu, fins al 2014. Aleshores, estava considerat com un dels principals líders del salafisme (corrent que interpreta l’Islam de manera radical) a Catalunya. En un altre ordre de coses, els musulmans tenen previst traslladar les pregàries avui al pavelló quatre.

tracking