SEGRE

COMUNITATS RELIGIÓ

Els musulmans segueixen buscant un local per a la nova mesquita

Reconeixen que tenen dificultats per trobar un espai a la ciutat || Ahir van resar al pavelló 4 de la Fira, que el tenen llogat fins a finals de mes

Musulmans resant ahir al pavelló 4 dels Camps Elisis.

Musulmans resant ahir al pavelló 4 dels Camps Elisis.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La comunitat musulmana continua buscant un terreny o un local en el qual poder instal·lar la nova mesquita, encara que reconeix que està tenint dificultats per poder trobar un espai que aculli tots els fidels. “Continuem en converses amb l’ajuntament per buscar una solució”, va dir el portaveu de la comunitat musulmana a Lleida, Abdellatif Láatabi. “Ens està costant trobar un espai que pugui acollir amb totes les condicions necessàries tots els fidels, especialment al centre de la ciutat, a més que tampoc volem generar possible malestar o incomoditat els veïns de la nostra futura mesquita, només volem un espai on resar”, va assegurar el portaveu.

Precisament, ahir la comunitat islàmica va començar a resar al pavelló 4 de la Fira de Lleida, situat al pàrquing dels Camps Elisis, ja que l’espai en el qual resaven fins ara habitualment, el Palau de Vidre, serà utilitzat per a les activitats de les Festes de Maig i de l’Aplec del Caragol. “Com que aquest espai el necessita l’ajuntament durant el mes de maig, vam decidir llogar el pavelló per a aquest mes, no ens l’han cedit, sinó que hem hagut de pagar-lo entre tots els membres de la comunitat”, recalca Láatabi. “És una mica més car que el lloguer que paguem pel Palau de Vidre, però de moment estem bé allà”, va destacar el portaveu.

Aquesta no és la primera vegada que la comunitat musulmana utilitza aquest pavelló per als seus resos. L’any passat ja van llogar l’espai durant el mes de maig. Des que utilitzen el Palau de Vidre com a mesquita, després que la Paeria clausurés la que hi havia al carrer del Nord el 2012, els mesos de maig s’instal·laven en una carpa a l’antiga hípica de Cappont, al costat del camí de Grenyana. Malgrat estar ben situats, esperen trobar aviat una ubicació per a la seua mesquita.

“El conferenciant no és radical, l’hem investigat”

El portaveu de la comunitat musulmana, Abdellatif Láatabi, va afirmar ahir que el conferenciant de diumenge passat al Palau de Vidre no és un salafista ni un radical. “El seminari estava centrat en la preparació al Ramadà i a prevenir els més joves del radicalisme”, va dir Láatabi. En aquest sentit va recalcar que al conferenciant, Abu Abdul-Lah Azhar Seniqra, al qual fonts policials van qualificar de radical, l’havien investigat prèviament i va afirmar que això no era veritat. Azhar tenia visat pel ministeri de l’Interior per venir a Espanya.

tracking