SEGRE

SEGURETAT PREVENCIÓ

La instal·lació de sistemes de seguretat per prevenir robatoris a cases de l'Horta es dispara

Alarmes, tanques, videocàmeres i sensors que detecten el moviment són alguns dels dispositius || Preocupació davant de l’arribada de la campanya de la fruita, ja que molts passaran el dia treballant

303296_1.jpg

303296_1.jpgÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cada vegada són més els veïns de l’Horta de Lleida que han decidit que més val prevenir que patir davant de la proliferació de robatoris a les diferents partides. Per això, molts estan instal·lant diferents sistemes de seguretat com poden ser alarmes, videocàmeres, sensors que detecten el moviment i tanques per dificultar l’accés a les vivendes.

La comissió de l’Horta de la Federació de Veïns va mantenir ahir la reunió ordinària amb els Mossos d’Esquadra per fer seguiment dels furts. El president de la comissió, Salvador Solsona, va explicar que per Setmana Santa hi va haver un augment significatiu d’aquests. “Els agents continuen patrullant la zona en diferents moments del dia, però sabem que és una cosa molt difícil d’aturar”, va manifestar. En aquest sentit, va mostrar la seua confiança en els Mossos i la Guàrdia Urbana i va fer una crida que els veïns instal·lin sistemes de seguretat, tal com els recomanen els policies.

Els Mossos recomanen als veïns de la zona que instal·lin aquests dispositius de prevenció

Segons van destacar ahir alguns presidents veïnals de l’Horta, els sistemes que més s’estan posant són les alarmes (costen uns 100 euros més el cost mensual). “Et sents una mica més segur, però ho ets més quan veus els agents patrullant”, van comentar.

Alguns veïns també van explicar que estan tancant les finques amb tanques i portes de seguretat. “Els xalets nous ja es construeixen així, però els que fa anys que som aquí ho estem fent ara”, van assenyalar.

Un altre sistema de seguretat són els sensors que detecten el moviment, que costen 20 euros. Amb una potència d’uns 15 watts i un angle de detecció de 120 graus, quan passa un intrús s’il·luminen i fan soroll.

Molts dels residents a la zona de l’Horta tenen finques de fruiters i, ara que s’atansa la campanya de recollida de la fruita, afirmen que “estem atemorits pel que pugui succeir, ja que les cases estaran buides durant tot el dia”.

En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra els van donar ahir consells per prevenir furts.

En aquesta trobada, a més, els agents els van garantir que s’està treballant en els dos sistemes de control que s’ubicaran en diversos punts de l’Horta: un lector de matrícules i videocàmeres (ahir els agents els van entregar un llistat de més punts on col·locar càmeres). “Només falta que la Paeria li dediqui una partida pressupostària”, va explicar Solsona.

Així mateix, a banda dels sistemes de seguretat que els particulars puguin instal·lar, veïns del Camí de l’Albi, a les partides de Boixadors i Peixa Sommes tenen en servei un sometent, per la qual cosa són els mateixos residents els que patrullen i s’avisen per telèfon de qualsevol sospita.

Els Mossos notifiquen la detenció d’autors de furts Els agents dels Mossos d’Esquadra que es van reunir ahir amb la comissió de l’Horta de la FAVLL van informar de detencions de presumptes autors de robatoris que han tingut lloc en els últims mesos. “Ens han explicat que alguns dels arrestats formen part de bandes organitzades de fora de Lleida”, va detallar el president de la comissió, Salvador Solsona. També va explicar que els veïns els han demanat que es millori el pla que segueixen els agents per patrullar per l’Horta perquè aquest sigui més efectiu, encara que la policia insisteix que els residents instal·lin sistemes de prevenció i avisin de qualsevol sospita.

tracking