SEGRE

La Paeria amplia el centre d'acollida d'animals

A la ciutat de Lleida s'abandonen cada any fins a 300 gossos

Un moment de la visita a les obres del centre d'acollida d'animals de companyia de Lleida.

La Paeria amplia el centre d'acollida d'animalsHermínia Sirvent / Paeria

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'ajuntament de Lleida ha iniciat les obres d'ampliació i millora del Centre d'Acollida d'Animals de Companyia (CAAC) ubicat a la Caparrella. Segons ha explicat el tinent d'alcalde Fèlix Larrosa, la rehabilitació del centre d’acollida d’animals de companyia es portarà a terme en diverses fases. La primera contempla la creació de més patis i espais exteriors per al gaudi dels animals. També està previst ampliar la zona de gats i dotar els espais lliures de més ombra amb la plantació d’arbrat i enjardinament. La segona fase inclou també actuacions als edificis i la creació de circuits o recorreguts de passeig.

En aquests moments s’està treballant en la construcció de quatre gateres polivalents, una gatera de quarantena i una gatera d’observació, connectades entre sí per una passadís de servei. També s’està treballant en l’ampliació dels boxes dels gossos, incorporant un pati exterior i el cobriment parcial del box amb l’objectiu d’aïllar-lo de la pluja i altres inclemències del temps. El cobriment també evitarà l’estrès dels gossos per visualització frontal i contínua dels animals ubicats a l’altra línia de boxes.

El Centre d’Acollida d’Animals de Companyia rescata aproximadament entre 250 i 300 gossos abandonats cada any, dels quals un terç són recuperats pels propietaris i la resta es donen en adopció directament a famílies interessades o a les protectores amb les que l'ajuntament té conveni.

En aquest sentit, la Paeria ha posat en marxa una nova campanya publicitària per fomentar les adopcions i evitar l’abandonament de mascotes, atès que cada any es detecta un augment dels abandonaments durant els mesos previs a les vacances d’estiu.

Nova àrea de gossos als Jardins Jaume Magre D'altra banda, l'ajuntament de Lleida ha iniciat els treballs de construcció d’una nova àrea de gossos als Jardins de Jaume Magre. Es tracta del projecte guanyador al barri del Camp d'Esports del primer procés de pressupostos participatius de Lleida. El nou parc ocupa una àrea de 650 metres quadrats i disposarà de diversos jocs d’agility especialment dissenyats per a l’exercici físic dels animals.

tracking