SEGRE

EDUCACIÓ CURS VINENT

'Overbooking' a P-3 a Cappont i a primer d'ESO en almenys quatre instituts de Lleida

El barri de Cappont de Lleida té ‘overbooking’ d’alumnes preinscrits a P-3 (primer curs d’educació infantil) als col·legis Frederic Godàs i Francesco Tonucci (en sobren vint-i-quatre entre els dos) de cara al curs que ve i en almenys quatre instituts de la capital les peticions superen com a mínim en un deu per cent les places ofertes.

Pares i alumnes ahir a l’hora de la sortida de classe al col·legi Frederic Godàs de Cappont, a Lleida.

Pares i alumnes ahir a l’hora de la sortida de classe al col·legi Frederic Godàs de Cappont, a Lleida.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els col·legis Frederic Godàs i Francesco Tonucci de Cappont, a Lleida, tenen de nou overbooking de preinscrits a P-3 per al curs que ve, una tònica habitual en els últims anys. Al primer centre sobren quinze inscrits i al segon, nou, de manera que faran un sorteig per adjudicar les places. A la tercera escola del barri, Camps Elisis, li queden poques vacants per cobrir, de manera que majoritàriament els alumnes sobrants acabaran en centres de fora de Cappont. De fet, aquest barri tampoc disposa d’institut, molt reivindicat, malgrat que fa anys la Paeria va cedir un solar a Ensenyament per construir aquest centre. Altres col·legis de la capital amb excés de demanda són Joc de la Bola, amb una desena de preinscrits més que places; La Mitjana, amb quatre més; i Escola Alba, amb tres. Altres escoles han omplert exactament l’oferta, com l’Espiga i el Pràctiques I, per exemple.

Així mateix, el número de preinscrits a primer d’ESO en almenys quatre instituts de Lleida ciutat supera com a mínim en un 10 per cent les places que s’hi havien ofert. El Josep Lladonosa de Pardinyes deixarà fora vint-i-cinc alumnes que l’havien elegit en primera opció, ja que en té 115 per a noranta places. Al Ronda passa el mateix amb una vintena i al Màrius Torres hi ha una quinzena d’inscrits de més. Al seu torn, al Manuel de Montsuar en queden nou en llista d’espera. Aquests alumnes podran recol·locar-se en altres centres públics, ja que hi ha places disposibles al Maria Rúbies (una quinzena), el Gili (el curs vinent guanya una línia, cosa que fa que tingui dinou vacants a pesar dels noranta-vuit preinscrits), La Mitjana (amb tota probabilitat assumirà bona part dels sobrants al Lladonosa) i el Torre Vicens. En altres centres també hi ha overbooking, encara que mínim, com al Joan Oró on n’hi ha quatre en aquesta situació, i per la seua part al Guindàvols oferta i demanda estan gairebé equilibrades i queden tres vacants. Una de les novetats de la preinscripció de cara al curs vinent és que, una vegada assignades les places de primera opció, la resta d’alumnes tindran la possibilitat de canviar el centre escollit com a segona opció.

‘Sobren’ alumnes en centres de Mollerussa i la Seu

A Mollerussa, també s’ha registrat excés de demanda a primer d’ESO a l’institut La Serra, que perd una línia de cara al curs vinent, amb 98 sol·licituds per a 90 places ofertes, informa Joan Gómez. El director del centre, Ignasi Serret, va criticar la decisió d’Ensenyament de deixar el centre amb tres línies, malgrat que està previst un increment d’alumnes a les escoles del Pla adscrites a aquest institut. En canvi, al Terres de Ponent no s’omplen les vacants en primera opció (73 peticions per a 108) i a l’institut de nova creació, encara sense nom, hi ha 43 sol·licituds per a 60 places. Així mateix, el centre concertat La Salle també té overbooking, amb 98 peticions per a 90 vacants. Pel que fa a P-3, només l’escola Les Arrels omple les vinti- cinc places de les quals disposa, mentre que queden vacants a la Ignasi Peraire (35 inscrits per a 44 places), la Pompeu Fabra (37 per a 50) i la concertada El Carme (67 per a 75). Al seu torn, a la Seu d’Urgell, a l’institut La Valira tenen setanta preinscripcions per a cinquanta-sis places, mentre que al Joan Brudieu no han omplert les tres línies que ofereixen. A la Salle a primer d’ESO hi ha sis peticions de més. Al col·legi Albert Vives sobren places a educació infantil i al Pau Claris tenen un excés de vint preinscripcions, informa Cynthia Sans.

Un sindicat diu que Ensenyament “provoca” la falta de professors

El sindicat de professors de Secundària Aspepc-sps denuncia un “error planificat d’Ensenyament” per justificar la mesura que permetrà a mestres de Pr imàr ia impar t ir classe de català, castellà i matemàtiques a primer i segon d’ESO. Assegura que, després del primer exercici de les oposicions per a docents de Secundària, “estan suspenent la majoria, cosa que provoca menys aprovats que places anunciades”. “La falta de professors que el departament deia que tindria creiem que l’està provocant ell mateix”, va indicar en aquest sentit, i va afegir que, deu anys després de crear la sisena hora a Primària, “ara hi ha excés de mestres”.

CENTRES SINGULARS I CALENDARI Magraners El col·legi Magraners acollirà també alumnes del primer cicle d’ESO, una iniciativa pionera d’Ensenyament, que s’ha traduït en divuit preinscrits a primer per al curs que ve. Hi ha vint-i-set places, però el centre ho veu un èxit. Secà de Sant Pere Ensenyament va fusionar les dos escoles del barri i va crear l’institut escola Torre Queralt. La mesura va resultar satisfactòria i per al curs que ve s’han preinscrit 18 alumnes a P-3 (22 places) i 23 a primer d’ESO (27).  Sorteig i matrícula Divendres està previst el sorteig del número de desempat per adjudicar les places en centres amb excés de demanda i el dia 15 es publicarà la llista definitiva d’admesos. El termini de matrícula és del 21 al 27 de juny.

tracking