SEGRE

TRIBUNALS VISTA ORAL

Jutgen un empresari acusat d'assetjar i espiar una empleada

Fiscalia demana dos anys i deu mesos de presó ||

Imatge d’arxiu de l’edifici judicial del Canyeret.

Imatge d’arxiu de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat penal 3 de Lleida va acollir ahir al migdia el judici contra un empresari lleidatà acusat d’assetjar, espiar i apropiar-se fotos privades d’una empleada. La Fiscalia va sol·licitar una condemna de dos anys i deu mesos de presó pels delictes de descobriment i revelació de secrets (dos anys) i contra la integritat moral (deu mesos). L’acusació particular va elevar la petició de condemna a tres anys i tres mesos al considerar que també va incórrer en un delicte d’assetjament sexual. La defensa, en canvi, va sol·licitar l’absolució al creure que l’acusació és un muntatge de la dona.

El cas es remunta a l’any 2015. La dona, que era administrativa, va assegurar que va denunciar el cas als Mossos perquè el seu cap li havia fet insinuacions sexuals (“em poses molt calent”, “se m’obrirà la bragueta”), li fregava els genitals, li havia instal·lat una càmera oculta a sota de l’escriptori i s’havia apropiat les seues fotos personals aprofitant que setmanes abans li havia deixat l’ordinador perquè li instal·lés l’antivirus.

Els Mossos d’Esquadra van fer una inspecció de les oficines de l’empresa i van detectar que a l’escriptori de la denunciant hi havia un forat a l’altura dels genitals que no obeïa a cap funció. Tanmateix, no van trobar cap filmació. Els pèrits van declarar que el relat de la dona era creïble.

Per la seua banda, l’empresari va negar totes les acusacions i va assegurar que la denúncia era per pressionar-lo perquè firmés l’acomiadament de la dona i aquesta pogués cobrar l’atur. Quant a les fotos, va dir que l’hi havia enviat la mateixa denunciant, que era ella la que li va fer proposicions i va afegir que no la va espiar.

El Ministeri Públic considera que l’acusat va incórrer en un delicte de revelació de secrets a l’apropiar-se les fotos personals de la dona i que va cometre un delicte contra la integritat moral per la seua actitud i els comentaris amb l’empleada. Per la seua banda, l’acusació considera que l’home també va assetjar sexualment la dona i, a banda de la condemna de presó, va sol·licitar una indemnització de 5.562 euros per danys morals. D’altra banda, la defensa va considerar que el relat de la denunciant és incoherent i totalment fals.

tracking