SEGRE

OCUPACIÓ AGRICULTURA

La Paeria detecta l'arribada de subsaharians refugiats a Itàlia per treballar a la fruita

Són una vintena i els ha advertit que perdran el seu estatus si treballen fora del país transalpí || Dos-centes persones ja han sol·licitat ocupació a la campanya i algunes d’elles dormen al carrer

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una vintena de refugiats subsaharians amb documentació italiana han vingut a Lleida per buscar feina com a temporers. Així ho va confirmar el tinent d’alcalde i regidor de serveis socials Xavier Rodamilans a Lleida Televisió. Rodamilans va advertir que l’ajuntament va detectar “l’arribada de persones refugiades procedents d’Itàlia a qui se’ls ha dit que aquí hi ha feina per a la recollida de fruita quan encara falta un mes perquè comenci”. Així mateix, el regidor va destacar que el consistori s’ha posat en contacte amb ells per avisar-los que estan en risc de perdre els drets que tenen per la seua condició de refugiats a Itàlia si treballen en un altre país. “En cas que aquestes persones trobessin feina aquí, perdrien l’estatus de refugiats italians a l’haver-se’n anat d’aquest país i treballar en un altre”, va assenyalar.

Rodamilans va dir que aquestes persones es van personar als serveis socials municipals per buscar ajuda per poder treballar, allotjar-se i alimentar-se, però que allà mateix els van advertir que la llei els impedia accedir al mercat laboral fora d’Itàlia. De moment, els serveis socials de la Paeria els estan ajudant amb les necessitats bàsiques i han contactat amb Creu Roja perquè pugui gestionar els seus casos, ja que aquesta entitat s’encarrega de solucionar i mediar en aquest tipus de situacions.

D’altra banda, Rodamilans també va destacar que, a falta d’un mes perquè comenci la campanya de recollida de la fruita a la província, ja hi ha registrades prop de 200 sol·licituds de treballadors immigrants per poder treballar-hi. En aquest sentit, va manifestar que, mentre alguns estan en albergs, part d’ells dormen al carrer.

Així mateix, va criticar la Paeria per no atendre les demandes veïnals de rehabilitar el pavelló de l’Antorxa i millorar el final del carrer Camí de Picos.

Temporers dormint al carrer l’estiu passat, una imatge que ara es repeteix.

Temporers dormint al carrer l’estiu passat, una imatge que ara es repeteix.SEGRE

tracking