SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnada a un any de presó per espiar el telèfon mòbil del marit

Va accedir al contingut dels missatges i els va aportar a la demanda de divorci || L’Audiència de Lleida dicta que va vulnerar la intimitat del seu ex per perjudicar-lo

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.

Imatge de l’edifici judicial del Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any de presó una dona per haver espiat el telèfon mòbil de la seua parella i haver aportat el contingut dels missatges a la demanda de divorci. El tribunal condemna l’acusada com a autora d’un delicte de descobriment i revelació de secrets i, a més de la pena de presó, l’obliga a pagar una multa de 2.160 euros. El tribunal ratifica la sentència del jutjat penal número 3 de Lleida i desestima el recurs presentat per la dona, que al·legava que el descobriment dels missatges i que la intenció era únicament la de justificar quina era la voluntat de la seua exparella en el divorci però no la de vulnerar la seua intimitat.

L’Audiència considera provat que, com van admetre totes les parts, el denunciant va entregar el mòbil a l’acusada amb una sessió oberta de Facebook, “a la qual l’acusada podia accedir sense necessitat d’introduir una clau”. Tanmateix, el tribunal especifica que “amb independència d’això, resulta clar que la dona va accedir i es va apoderar del contingut de les converses i comunicacions de l’exmarit, converses que afectaven el seu àmbit privat”. Així mateix, afegeix, sempre segons la sentència, que “amb aquesta acció va trencar la intimitat no només de la seua exparella sinó també dels interlocutors, converses de les quals ella no formava part ni anaven dirigides a ella”. L’Audiència detalla que aquests missatges es van “incorporar indegudament al procés matrimonial pendent amb la finalitat d’aconseguir una resolució judicial favorable [...], per la qual cosa va posar de manifest la seua intenció de descobrir i fer públic el contingut dels missatges, i utilitzar-los en benefici i utilitat propis”.

Malgrat que el perfil estava obert, “es va apoderar d’unes converses que eren privades”

Per tot plegat, amb la seua conducta no només “va envair la intimitat” del denunciant sinó que “no va tenir objeccions a l’apoderar-se de les converses i utilitzar-les a la demanda de divorci”. Per tot això, ratifica la condemna d’un any de presó i la multa de 2.160 euros.

Una pena de 18 mesos de presó per difondre fotos eròtiques de l’ex

L’Audiència Provincial de Lleida va condemnar el 2016 a divuit mesos de presó un lleidatà per difondre fotos eròtiques de l’exparella, en una sentència sense precedents a la província. L’home va enviar cartes amb fotos íntimes de la dona a l’empresa de telefonia en la qual treballava la denunciant. Van reconèixer que l’escriptura de les missives era de l’exmarit.

tracking