SEGRE

SANITAT FORMACIÓ

L'Arnau cobreix les 35 places de metge intern resident

L’última adjudicada, Anatomia, escollida en el número 5.765 || Dels 73 titulats de la UdL, almenys cinc, fora del MIR

Imatge d’arxiu d’un acte de benvinguda a nous residents.

Imatge d’arxiu d’un acte de benvinguda a nous residents.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’hospital Arnau de Vilanova ha cobert les trenta-cinc places de metge intern resident (MIR) que oferia, corresponents a vint-i-vuit especialitats diferents. També ha passat el mateix amb les catorze de Medicina de Família als centres d’Atenció Primària de l’ICS de Lleida. Aquest any, a tot l’Estat hi havia 14.448 aspirants a 6.513 places i totes s’han cobert. Les actes d’assignació van tenir lloc entre el 20 d’abril i el 10 de maig i l’última lliure a l’Arnau, d’Anatomia Patològica, es va adjudicar el passat dia 4 a una metgessa que tenia la posició 5.765. A més, l’última plaça a tot l’Estat d’Hematologia i Hemoteràpia era de l’Arnau, escollida a la posició 4.746.

L’hospital Arnau va recuperar en aquesta convocatòria tres especialitats que va perdre fa dos anys, Oncologia Radioteràpia, Nefrologia i Farmàcia Hospitalària. Aleshores, la conselleria de Salut el va deixar sense places en deu especialitats, encara que ja en va recuperar set l’any passat, Endocrinologia, Neurologia, Pneumologia, Hematologia, Dermatologia, Otorinolaringologia i Urologia.

Set del centenar de titulats de Medicina de la UdL han escollit especialitat a Lleida

A la majoria d’especialitats s’oferia una única plaça, malgrat que a Anestesiologia, Ginecologia, Pediatria i Psiquiatria n’hi havia tres i en Medicina Interna, dos.

Del total dels setanta-tres titulats en Medicina de la Universitat de Lleida que es van presentar a l’examen, almenys cinc s’han quedat sense possibilitat d’escollir plaça i tornaran a repetir la prova l’any que ve. El motiu és que no han pogut triar l’especialitat que volien o perquè a causa de la posició al rànquing de notes, ja no tenien opció d’elegir plaça.

Tanmateix, dels que sí que compten amb plaça, la majoria han pogut escollir entre les primeres opcions, “per la qual cosa a nivell general estem tots bastant contents”, va expressar un dels futurs residents. A més, de tots ells, set es queden a Lleida. Dos faran Pediatria, dos Anestesiologia, una Radiodiagnòstic i dos Medicina Familiar i dels dotze amb les millors notes, tan sols dos es queden a la ciutat.

tracking