SEGRE

OCUPACIÓ ARTESANIA

Fusteria artística i de reciclatge

L’alumne de l’Escola del Treball Gerard Sugrañes ha creat una empresa de confecció de mobles a partir de la poda vegetal || Verdfust va guanyar el premi al projecte més viable de l’FP catalana

Sugrañes, durant una presentació de Verdfust.

Sugrañes, durant una presentació de Verdfust.GERARD SUGRAÑES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“L’empresa va nàixer amb la voluntat d’aprofitar les restes de poda vegetal per transformar-les en fusta i, a partir d’aquí, fabricar mobles de manera exclusiva i personalitzada”, diu Gerard Sugrañes, un jove de Sant Vicenç dels Horts que, després d’una temporada vivint a Aragó, va venir a Lleida per cursar un grau de Formació Professional de fusteria sense saber ni el que era una FP. “Des de petit he tingut la fusteria com a afició, el meu avi ho era i sempre he fet mobles i elements decoratius de fusta com a hobby. Ara he creat una empresa a partir de la meua afició”, explica el jove, que a més veu en aquesta idea “una manera de reivindicar la tasca de l’artesà davant dels dissenys convencionals i fets en cadena”.

Però els inicis del projecte no van ser senzills. “Quan vaig començar el curs de fusteria, em vaig desil·lusionar molt ràpid: tot estava mecanitzat i es treballava amb materials no naturals. Aleshores, els meus professors em van animar a fer el meu projecte de l’FP amb la idea i així ho vaig fer. El disseny [la imatge de l’esquerra] va agradar molt i a través de l’assignatura d’emprenedoria vaig decidir presentar aquest moble i la idea a diversos concursos”, recorda Sugrañes.

Diversos reconeixements i un grau mitjà de fusteria després, Sugrañes reconeix que ha canviat les perspectives de futur gràcies a Verdfust. “Al principi volia deixar la fusteria després de la Formació Professional, però amb aquesta empresa he decidit seguir. Com que la tinc en propietat amb un altre company, ell es quedarà la part d’obtenció de restes de fusta i jo em centraré en el disseny de mobles”, conclou el jove. Es mostra satisfet i resumeix l’èxit en el fet que “com que la fusteria no era el que m’esperava, vaig buscar el meu propi estil”.

Sugrañes, durant una presentació de Verdfust.

Sugrañes, durant una presentació de Verdfust.GERARD SUGRAÑES

tracking