SEGRE

SOSTENIBILITAT SERVEIS

Transport públic ecològic

El 38 per cent de taxis i autobusos que circulen ja són híbrids || Autobusos de Lleida n’incorporarà en menys d’un any cinc més als vuit que ja té

Imatge de la parada de taxis de l’estació de Renfe, amb alguns dels vehicles híbrids.

Imatge de la parada de taxis de l’estació de Renfe, amb alguns dels vehicles híbrids.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ciutat és cada vegada més ecològica i un exemple d’això és l’aposta que fa pel transport públic. I és que el 38 per cent de taxis i autobusos urbans que circulen per la ciutat ja són híbrids, un total de 49 dels 129 vehicles, sense tenir en compte disset llicències de taxis que no estan associats i que no formen part de Lo Teu Taxi ni Tele Radio Taxi Lleida.

De les noranta-nou llicències de taxis que hi ha a Lleida, vuitanta-dos són d’aquestes dos companyies. Tele Radio Taxi té seixanta-dos cotxes i vint-i-quatre són híbrids, el 39%. El president, Manolo Olmedo, va assenyalar que “el taxista que no té un híbrid és perquè encara no l’ha canviat”. Va detallar que la vida d’un taxi és d’entre quatre i sis anys, “per la qual cosa la ciutat no tardarà a tenir el 100% dels taxis híbrids”.

A Lleida hi ha 99 llicències de taxi, de les quals 82 són de dos companyies que tenen 41 híbrids

En el mateix sentit es va expressar el president de Lo Teu Taxi, Luis Monje, que va explicar que el primer taxi híbrid va arribar a la ciutat fa uns nou anys “i el 2013 va ser quan tots els taxistes van apostar per aquest tipus de motor”. L’empresa té vint llicències, i disset dels vehicles ja són híbrids. “Aquest automòbil, propulsat per un motor de combustible fòssil i per un altre que funciona amb electricitat, resulta molt més econòmic. Un taxista pot passar molt temps en una parada en ple sol amb l’aire condicionat i amb un híbrid no consumirà tant”, va detallar.

Pel que fa als autobusos urbans, n’hi ha un total de quartanta-set circulant, dels quals vuit són híbrids. A més, la Paeria va anunciar al febrer que invertiran 1.800.000 euros en cinc nous autobusos amb aquest motor que s’afegiran als vuit actuals i així s’estalviaran 16.000 euros en combustible. El gerent d’Autobusos de Lleida, Carlos Soldevilla, va detallar que els nous vehicles “arribaran a finals d’aquest any o a començaments del que ve”.

En aquesta línia, el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va assenyalar en una fira de sostenibilitat a Amsterdam al març que “l’ajuntament implantarà en un futur immediat novetats en matèria de mobilitat a la ciutat amb l’objectiu de fer que sigui més sostenible, com fomentar la bicicleta i sistemes intel·ligents d’aparcament”.

tracking