SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Demanen 37 anys de presó per violar i pegar a les dos filles durant anys

L’acusat és un veí de Lleida que serà jutjat dijous vinent a l’Audiència || Va començar a agredir les nenes des que tenien 10 i 12 anys, segons la Fiscalia

Imatge dels jutjats de Lleida.

Imatge dels jutjats de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita una condemna de 37 anys de presó per a un veí de Lleida acusat violar i de pegar a les seues dos filles durant anys que serà jutjat dijous a l’Audiència de Lleida. Al processat, N.O.A, se li imputen dos delictes contra la llibertat sexual (15 anys de presó per cada un), dos més de maltractament habitual (sis anys en total) i un de maltractament (un any de presó).

El Ministeri Públic també sol·licita que, una vegada complerta la pena de presó en cas de ser condemnat, se li imposin 10 anys més de llibertat vigilada i que indemnitzi les filles amb 100.000 euros.

Les petites haurien patit les agressions sexuals des que tenien 10 i 12 anys

En el seu escrit d’acusació, la Fiscalia afirma que l’acusat, de nacionalitat equatoriana, “amb ànim de menyscabar la integritat física de les seues filles, de forma habitual, sense que es puguin concretar les dates fins al mes de novembre de l’any 2016, les empenyia, els clavava bufetades i les colpejava, arribant a agredir-les amb el cinturó”.

L’home viu a Espanya des del 2001 i la seua esposa i les seues filles van arribar-hi l’any 2007. Respecte a les agressions sexuals, l’home les hauria comès des de l’any 2010. A una de les seues filles, segons la Fiscalia, “l’obligava a realitzar actes sexuals, dient-li que si no ho feia ho passarien malament ella i la seua família, que no sabia del que era capaç”. Així mateix, la fiscal apunta que quan una de les menors s’hi negava, “colpejava la seua germana o els animals que tenien a casa”.

La Fiscalia considera que és autor de dos delictes d’agressió sexual i dos més de maltractament habitual (exercir violència física o psíquica).

Seqüeles

El Ministeri Públic assegura que, com a conseqüència de totes aquestes violacions i agressions físiques i psíquiques, les dos menors, que ara compten amb 18 i 16 anys, presenten “una important simptomatologia pel que fa als àmbits emocional, cognitiu, psicofisiològic i de comportament”.

“Has de netejar i fer el menjar, que per això ets una dona” “Com t’he de dir que has de fer les coses que et digui jo. Has de netejar i fer les tasques i el menjar, que per això ets una dona.” Això és, sempre segons el Ministeri Públic, el que va cridar l’acusat a una de les seues filles el 15 de novembre del 2016 poc abans de colpejar-la al cap. Va ser llavors quan es va destapar el cas. En el judici, fixat per dijous que ve, està prevista la declaració de l’acusat, les dos adolescents i la dona. També declararan els psicòlegs que van fer la valoració de les dos noies. L’acusat, N.O.A., compta amb antecedents penals però no computen en aquest cas a efectes de reincidència. El jutjat d’Instrucció número 4 de Lleida ha sigut l’encarregat d’investigar el cas. D’altra banda, la Fiscalia també demana diverses ordres d’allunyament.

tracking