SEGRE

SANITAT DIA INTERNACIONAL

La infermeria es reivindica

Els professionals de l’Arnau celebren el seu dia amb una foto i frase per visibilitzar la seua tasca || Destaquen que les cures tenen en compte la família

Infermeres de la unitat de Pediatria es van fer un ‘selfie’ a què van afegir una frase.

Infermeres de la unitat de Pediatria es van fer un ‘selfie’ a què van afegir una frase.ICS LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els professionals d’infermeria de l’hospital Arnau de Vilanova han volgut reivindicar el valor del seu treball amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria, que se celebra el 12 de maig, i per això l’hospital ha decidit donar-los protagonisme convidant-los que es facin una foto i li afegeixin una frase que doni contingut a la seua contribució professional.

“El tractament d’una malaltia pot ser totalment impersonal; la cura d’un pacient ha de ser totalment personal” és la frase del metge Francis W. Peabody que els infermers de l’Arnau han fet seua, ja que Peabody va ser el promotor de la cura mèdica centrada en el pacient.

La millor foto amb la seua frase serà emmarcada a la unitat de l’hospital on treballen els guanyadors

“En infermeria tenim molt clar que oferim cures centrades tant en la persona com en la seua família, i això és el més important del nostre treball”, assenyala l’infermer Josep Maria Gutiérrez. Explica que la seua tasca està en funció del pacient, ja que passen moltes hores amb ell. “Si no tenim en compte el malalt i el seu entorn, no podem escollir la millor cura”, detalla.

El Dia Internacional commemora el naixement de la precursora de la infermeria professional moderna Florence Nightingale. Gutiérrez indica que a l’hospital sempre ho celebren amb alguna conferència, però que aquest any van decidir donar protagonisme als seus professionals, “ja que ells estan sempre al peu del canó”. “Coneixen de primera mà les històries que influeixen en la salut i benestar del pacient i les seues famílies”, destaca Gutiérrez. Afirma que “la societat valora el nostre treball quan el viuen en primera persona, i per això cal visualitzar-lo més”.

Fins divendres vinent, tots els equips de les diferents unitats podran enviar una fotografia adjuntant una frase contribuint al lema “la salut és un dret per a tothom”. L’hospital les compartirà per xarxa interna i les xarxes socials i escollirà la millor, que serà emmarcada en la unitat “dels guanyadors”. Pretenen repetir aquesta iniciativa cada any.

Així mateix, l’Institut Català de la Salut Lleida va informar que cada any ofereix sessions de formació al seu personal d’Atenció Primària “a la recerca de l’excel·lència i la qualitat”.

Infermeres de la unitat de Pediatria es van fer un ‘selfie’ a què van afegir una frase.

Infermeres de la unitat de Pediatria es van fer un ‘selfie’ a què van afegir una frase.ICS LLEIDA

tracking