SEGRE

SERVEIS HORTA

La Paeria dissenya una app per al nou taxi a demanda a l’Horta

La comissió territorial aprova estudiar la recollida de residus voluminosos

Acumulació de residus a l’encreuament dels Tres Pontets.

Acumulació de residus a l’encreuament dels Tres Pontets.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria està desenvolupant una app per gestionar el nou servei de taxi a demanda a l’Horta, que substituirà l’autobús i permetrà millorar la cobertura de transport públic a les partides.

Aquesta aplicació l’aplicaran els taxistes i també la tindrà l’empresa concessionària Autobusos de Lleida. Al tractar-se d’un sistema innovador, no existeix cap app al mercat, de manera que l’ajuntament ha hagut de dissenyar-la específicament per a aquest servei. El president de la comissió territorial de l’Horta, David Melé, va indicar ahir que el taxi a demanda s’estrenarà abans de l’estiu, igual que l’aplicació de la geolocalització de les finques per facilitar informació a serveis d’emergència i veïns.

Rebutja la proposta de la Crida de vigilar locals que allotgen els temporers a les partides

En aquest sentit, la comissió va aprovar per unanimitat una proposta del Comú per a un servei de recollida de residus voluminosos a l’Horta, com a la ciutat. Melé va indicar que la Paeria n’estudiarà la viabilitat. “La qüestió és ajudar aquests veïns que no poden desplaçar-se a la deixalleria per dipositar els objectes més voluminosos”, va assenyalar. El grup del Comú confia “que el govern el faci realitat, prioritzant el bé comú i no acollint-se únicament a la defensa dels interessos d’Ilnet”. En canvi, la comissió va rebutjar una proposta de la Crida per efectuar una campanya de vigilància sobre habitatges de temporers, amb l’abstenció d’ERC i Comú i el no de la resta de grups. Gemma Casal, de la Crida, va lamentar que no s’aprovés la seua proposta “argumentant que no és veritat que hi hagi temporers que viuen en males condicions en magatzems a la campanya, una cosa que sí que ocorre”.

També va criticar “que altres grups diguin que aquestes situacions són competència de Treball, quan és de la Paeria”. Va dir que no descarten vigilar pel seu compte. A més, Melé va explicar que “en els propers dies” estarà llest l’inventari de camins, que va començar a fer-se fa un any, que servirà per conèixer la seua titularitat “i marcarà l’obligatorietat del seu manteniment”.

tracking