SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

La Paeria retirarà dos cobertes d'uralita deteriorades dels Camps Elisis per seguretat

Els serveis tècnics les van inspeccionar dijous i ahir van decidir treure-les per poder utilitzar l’espai per a l’Aplec || La revisió va ser efectuada arran d’una denúncia del grup municipal d’Esquerra

Les dos cobertes que seran retirades i renovades per l’ajuntament a prop de l’avinguda Victoriano Muñoz.

Les dos cobertes que seran retirades i renovades per l’ajuntament a prop de l’avinguda Victoriano Muñoz.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament retirarà dos cobertes d’uralita dels Camps Elisis a causa del pèssim estat en què es troben. Es tracta de les dos instal·lacions situades més a prop de l’avinguda Victoriano Muñoz que acullen tradicionalment l’exposició guanyadora de la Fira de Sant Miquel i on s’ubiquen algunes penyes de l’Aplec del Caragol. El tinent d’alcalde i regidor d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va confirmar la seua retirada “davant de la inviabilitat de tancar l’espai per reparar-lo.

Els serveis tècnics municipals han optat per retirar les dos cobertes i perquè no interfereixin en els actes de l’Aplec i per poder renovar-les”.

Larrosa espera que les teulades estiguin reparades per a l’Aplec, que serà el 25, 26 i 27 de maig

Larrosa va dir que encara no se sap el dia concret en què s’iniciarà la retirada de les dos cobertes. “Ho farem una vegada tinguem tots els permisos llestos, ahir ja van presentar tota la documentació i quan tinguem llum verda actuarem immediatament”, va detallar. La Paeria ja ha encarregat a una empresa de construcció la supressió d’aquestes instal·lacions. Respecte a la durada de la reparació, Larrosa va evitar fer pronòstics però espera que les noves cobertes estiguin instal·lades per a l’Aplec, els dies 25, 26 i 27 d’aquest mes.

Aquestes dos cobertes van ser construïdes a començaments dels anys 90 i són d’uralita, que conté fibrociment, un material tòxic si es trenca, i amb el qual es van fer moltes teulades i conduccions d’aigua fins que el seu ús per a la construcció va ser prohibit a causa de la seua toxicitat. Dijous passat, el grup municipal ERC-Avancem va sol·licitar una inspecció urgent d’aquestes teulades arran d’una denúncia d’un ciutadà. Després de visitar el lloc, els regidors d’Esquerra van criticar el perill d’aquestes cobertes, que “tenen molts forats i restes de fibrociment trencat que poden soltar-se”. Aquell mateix dia, els serveis tècnics municipals van revisar les teulades i, malgrat que van concloure que podien ser reparades, van decidir traslladar uns metres les sessions dels discjòqueis que estaven previstes en aquest recinte com a mesura de prevenció, així com tancar l’espai fins al dilluns. Ahir, després d’una nova reunió, van optar finalment per canviar les teulades.

tracking