SEGRE

SUCCESSOS CONTROL

A judici un motorista 'caçat' a 188 quilòmetres per hora a l'N-240

L’infractor és un veí de Lleida de 29 anys i va ser denunciat dilluns al migdia || El límit de la carretera, que registra una elevada sinistralitat, és de 90 km/h

Imatge de la moto a 188 km/h captada dilluns a les 12.52 hores pel radar dels Mossos.

Imatge de la moto a 188 km/h captada dilluns a les 12.52 hores pel radar dels Mossos.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Circulant a 188 quilòmetres per hora en un tram limitat a 90 km/h de la carretera N-240 entre Lleida i les Borges Blanques, una de les vies amb més sinistralitat de Ponent. Aquesta és la infracció que va cometre un motorista que dilluns al migdia va ser caçat per un radar dels Mossos d’Esquadra al seu pas per la capital del Segrià.

El conductor, un veí de Lleida de vint-i-nou anys, ha estat denunciat penalment com a presumpte autor d’un delicte contra la seguretat en el trànsit per excés de velocitat punible. És a dir, per circular a més de 80 km/h per sobre de la velocitat màxima permesa en zona interurbana. En zones urbanes, en lloc de 80 km/h és de 60 km/h. El Codi Penal preveu per a aquest tipus de delicte condemnes de tres a sis mesos de presó, multes de sis a dotze mesos, treballs en benefici de la comunitat i privació del carnet de conduir d’un a quatre anys.

El motorista, que portava un acompanyant, va ser interceptat a les 12.52 hores durant un control preventiu de velocitat que els Mossos duien a terme en el quilòmetre 83,9 de l’N-240 en sentit Tarragona al terme municipal de Lleida. Els agents de trànsit de la policia catalana van notificar la denúncia penal a l’infractor, que haurà de comparèixer davant del jutge quan sigui requerit.

La carretera N-240 ja fa temps que és el centre de la polèmica a causa de la seua elevada sinistralitat. La via acumula 32 morts des del 2009 i va tancar l’any passat amb una mitjana de 10.244 vehicles al dia. La plataforma Prou Morts a l’N-240, formada per ajuntaments i veïns, ha lamentat reiteradament que no hi hagi avenços ni en el projecte per desdoblar-la ni en la desviació obligatòria de camions per l’AP-2.

D’altra banda, l’1 de maig passat, els Mossos van denunciar penalment un conductor que va ser sorprès duplicant la velocitat màxima permesa a la carretera N-260 al seu pas pel Pont de Bar, a l’Alt Urgell. També circulava a 188 quilòmetres per hora en un tram limitat a 90 km/h. El conductor, de vint-i-dos anys i de nacionalitat espanyola, va cometre la infracció durant un control amb motiu del pont de l’1 de maig.

tracking