SEGRE

EDUCACIÓ PLANTILLA

Ensenyament 'professionalitza' amb un curs obligatori la figura de director

Els docents que vulguin ser-ho hauran de fer una formació prèvia de 240 hores

Opositors, just abans d’iniciar les proves a l’abril.

Opositors, just abans d’iniciar les proves a l’abril.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els mestres de Primària i professors de Secundària que vulguin optar a la direcció de centres educatius s’hauran de formar específicament per a aquest lloc en un curs de 240 hores. Així ho va explicar ahir el director dels serveis territorials d’Ensenyament en una reunió amb directors, de forma que d’alguna manera “professionalitza” la figura del director de col·legi o institut.

Fins al moment, els docents seguien un curs de 90 hores un cop ja sabien que la seua candidatura a director havia estat aprovada, però ara hauran de cursar obligatòriament el de 240 hores tots els docents que vulguin presentar-se a director en el futur.

Els directors actuals que vulguin seguir en el càrrec després de 16 anys també hauran de fer un curs

El curs s’impartirà a Lleida el mes de juliol vinent i en el primer trimestre del curs que ve i consistirà en formació sobre normativa, gestió de personal i nocions sobre selecció de professorat, lideratge (i lideratge distribuït, que significa saber delegar) i coaching per aprendre a motivar el professorat, entre altres qüestions.

El mandat dels directors d’escoles i instituts és de quatre anys i es pot renovar fins a arribar als setze de manera pràcticament automàtica. En cas de voler seguir en el càrrec durant més temps, els directors també hauran de seguir un curs, encara que de menys hores que els que es presenten per primera vegada.

D’altra banda, en la reunió també es va detallar als directors la possibilitat que mestres de Primària imparteixin classes de matemàtiques, català o castellà a Secundària, al·legant la falta de docents a la borsa destinada a aquesta última etapa. Aquesta mesura ha provocat crítiques sobretot del sindicat de professors de Secundària Aspepc-sps, que afirma que a Lleida no falten professors substituts per a català i castellà, com va publicar aquest diari.

La intenció d’Ensenyament és proposar mestres per a les vacants que es generin per al curs vinent en aquestes tres matèries a Secundària (a causa de jubilacions, per exemple) i els directors, que entrevistaran els candidats, decidiran si els “contracten” o no.

La meitat dels inscrits a les oposicions no s’hi presenta Entorn de la meitat dels inscrits a les oposicions de professors d’Infantil, Primària i Secundària no es va presentar a les proves, segons van confirmar ahir fonts solvents. A tot Catalunya hi havia registrats 18.392 aspirants, 1.472 dels quals de Lleida, per a les 2.000 places convocades. La primera prova va constar d’una part pràctica (el 70 per cent de la nota) i una altra de teòrica (un 30%), en la qual els opositors van desenvolupar per escrit un tema de la seua especialitat d’entre els proposats pel tribunal. La segona prova per als que passin la primera consisteix en la presentació d’un programa didàctic i l’exposició oral d’una unitat. Els que la superin, han d’acreditar la seua experiència laboral. Amb la puntuació de l’oposició i la del concurs de mèrits, obtindran una puntuació global que els “ordenarà” dins de cada especialitat.

tracking