SEGRE

VIA PÚBLICA OBRES

Fanals amb wifi i carregador en places de Lleida

En el marc de la reurbanització del barri per millorar-ne l’accessibilitat || Renovació del clavegueram i la xarxa d’aigua

L’alcalde va visitar ahir les obres de reurbanització del barri de Noguerola.

L’alcalde va visitar ahir les obres de reurbanització del barri de Noguerola.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria instal·larà fanals amb wifi i carregador de bateries elèctriques en places del barri de Noguerola, aprofitant la reforma que està executant a diversos carrers per millorar la seua accessibilitat i renovar la xarxa de clavegueram i aigua potable (substituirà canonades antigues de fibrociment).

En principi, els punts de llum amb wifi i carregador (per a mòbils o bicis elèctriques, per exemple) estan previstos a la plaça Sanauja i la de la cantonada dels carrers del Riu, Maria Sauret amb General Brito, que seran renovades i també es crearà una plaça nova a la connexió de General Brito amb avinguda del Segre. L’alcalde, Àngel Ros, va destacar la millora que suposarà la nova urbanització amb carrers amb calçada i vorera al mateix nivell i l’eliminació d’abocaments d’edificis al riu Noguerola. També va remarcar que plantaran arbres als carrers més amples i instal·laran jardineres en les més estretes. Les obres estaran llestes a l’octubre i el pressupost és d’1,5 milions, dels quals “500.000 euros es paguen gràcies a la tarifa de l’aigua i de l’altre milió, un 50 per cent es paga amb impostos municipals i l’altre, amb una ajuda del pla de barris de la Generalitat,” va indicar el tinent d’alcalde Fèlix Larrosa. Va subratllar que “si haguéssim de fixar un barri exemplar en termes de canvi climàtic seria aquest, perquè guanya en pacificació de carrers i en valors mediambientals i hauria de ser un model a seguir en futures conversions d’espais urbans”. Va dir que no li preocupa la supressió de places de zona blava perquè, a més de les quals quedaran, hi ha aparcament a l’avinguda del Segre i a l’altre costat del riu i, a quatre minuts, un pàrquing amb 400 places que han de donar servei a les necessitats de comerços i empreses”. “La Paeria ha de garantir l’accesibilitat, i per disfrutar de voreres amples cal treure algun cotxe”, va afegir.

tracking