SEGRE

URBANISME HABITATGE

Metrovacesa diu que en un mes conclourà els tràmits de la llicència de les torres de la Llotja

La Paeria manté paralitzat l’expedient al no haver aportat l’empresa dos documents i el termini per fer-ho acaba a començaments de juny || Compta amb tots els informes tècnics favorables

Recreació virtual de les torres d’habitatges previstes al costat de la Llotja.

Recreació virtual de les torres d’habitatges previstes al costat de la Llotja.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Metrovacesa, l’empresa titular del solar annex a la Llotja, assegura que completarà els tràmits per aconseguir la llicència de construcció de les dos torres d’habitatges de 21 plantes “en temps i forma”. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa va afirmar que “l’expedient de la llicència està informat favorablement per part de tots els tècnics i organismes corresponents, però està suspès perquè falta que l’empresa aporti el dipòsit de garanties sobre residus i reposició de paviments i el document en el qual assumeix la direcció facultativa i la direcció d’execució”.

Així mateix, Larrosa va confirmar que el termini disponible finalitza a començaments de juny. Sobre això, una portaveu de Metrovacesa va indicar a aquest diari que estan “gestionant les garanties necessàries i seleccionant els professionals que han d’assumir la direcció d’execució d’obra, amb la idea d’aportar aquestes dades en temps i forma adequats”.

La firma assegura que gestiona els requeriments per aportar-los “en temps i forma adequats”

Va ser el BBVA, a través de la societat Gescat Gestió del Sòl, qui va sol·licitar el 5 d’abril del 2017 la llicència a l’ajuntament per construir les dos torres, que ja estaven previstes deu anys enrere, quan la Paeria va vendre la finca a una constructora local per 49,5 milions, import amb què va finançar el palau de congressos teatre municipal. Dos mesos després, el consell d’administració del Centre de Negocis i Convencions va aprovar al juny el traspàs del solar del BBVA a Metrovacesa. Aquest canvi va comptar només amb el suport dels representants del govern municipal, Mercolleida i el PP, mentre que el PDeCAT hi va votar el contra i Cs, ERC i Crida no hi van assistir per diversos motius.

El projecte de les torres es remunta a fa una dècada i el terreny ha canviat de titularitat en diverses ocasions, ja que després que l’adquirís una constructora local en ple boom, amb la crisi va passar a mans de Catalunya Caixa primer i Catalunya Banc després i, finalment, a la Societat de Gestió d’Actius procedents de la Reestructuració Bancària, que el va acabar retornant al BBVA (a l’haver-se quedat amb Catalunya Banc). Quan l’any passat es va reactivar la iniciativa, els arquitectes Patxi Mangado, Ramon Sanabria i Ramon Maria Puig van presentar un disseny de les torres diferent a l’original (en el primer els edificis tenien diferents altures i orientació). Llavors, la Paeria va afirmar que, després de la llicència, l’empresa té un any per iniciar les obres i tres per acabar-la.

LA DADA

  • 20 MILIONS. És la inversió per edificar les torres, tal com es va anunciar en el moment de presentar la petició de llicència. 

LES CLAUS

  • Fins a 200 pisos. Les torres tindran 21 plantes i allotjaran entre 120 i 200 pisos amb terrassa. Les torres ocuparan una superfície de 36.000 metres quadrats, dels quals 9.000 seran d’aparcament. 
  • Cinc-cents llocs de treball. El projecte comportarà la creació de cinc-cents llocs de treball. L’empresa tindrà un any per iniciar les obres i es poden prolongar tres més. 
  • Més d’una dècada. El 2007, la Paeria va vendre la finca per a les torres a una constructora local per 49,5 milions, amb els quals va finançar la Llotja. Després, amb la crisi, va passar a Catalunya Caixa, Catalunya Banc, la Sareb i BBVA i des de l’any passat, a Metrovacesa, que assumeix la construcció dels edificis.
tracking