SEGRE

EDUCACIÓ PREINSCRIPCIÓ

Les escoles bressol reben 23 peticions més que places

En registra 691 per a 668 vacants || Segon any consecutiu amb excés de demanda, després de diversos exercicis ‘punxant’

L'escola bressol dels Magraners, el primer dia d'aquest curs.

L'escola bressol dels Magraners, el primer dia d'aquest curs.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les 18 escoles bressol municipals i la de la Generalitat han rebut 691 sol·licituds per a les 668 vacants que ofereixen per al pròxim curs, la qual cosa suposa un excés de 23 preinscripcions.

És el segon any consecutiu amb més demanda que oferta, després d’almenys tres exercicis en els quals van quedar vacants. Aquest any, el nombre total de peticions supera la preinscripció de l’any passat, que van ser 676, encara que llavors hi havia només 611 places disponibles, de manera que l’overbooking va ser més gran (65 sol·licituds).

Per titularitat, les guarderies municipals ofereixen 635 places per al pròxim curs i han rebut 656 peticions en primera opció i la de la Generalitat, 35 preinscripcions per a 33 vacants. Cada família pot demanar la seua sol·licitud fins a cinc centres diferents, per intentar assegurar-se una plaça en el cas de no entrar a la primera opció sol·licitada.

El dia 22 la Paeria farà publica la llista de sol·licituds baremades i el 24 està programat el sorteig del número que determinarà el desempat de les preinscripcions. Tanmateix, és relativament habitual que algunes famílies no acabin formalitzant les seues peticions, de manera que és possible que algunes de les famílies que quedin en llista d’espera després del sorteig acabin finalment obtenint plaça en alguna de les escoles bressol demanades. L’alcalde, Àngel Ros, va destacar que existeix “una pràctica igualtat d’oferta i demanda i pràcticament tots els sol·licitants podran ser atesos”. En aquest sentit, va considerar que l’etapa de 0 a 3 anys “és una part important de l’educació que desitjo que un dia passi a ser obligatòria”. Les escoles bressol disposen de 1.035 places i les vacants varien cada any en funció dels nens que passen d’un curs a l’altre.

tracking