SEGRE

INDÚSTRIA PROJECTES

Lleida ciutat comptarà amb un nou polígon de 36 hectàrees al peu de l'Ll-11

Un grup de promotors locals impulsa un nou polígon industrial de 36 hectàrees a Lleida ciutat al costat de l’Ll-11, molt a prop del de Camí dels Frares. Oferiran parcel·les mitjanes i grans, d’un mínim de 2.500 metres quadrats, i preveuen que la urbanització estarà llesta a finals d’aquest mateix any o principis del vinent.

L’edifici modernista Torre Solé estarà situat al centre del nou polígon.

L’edifici modernista Torre Solé estarà situat al centre del nou polígon.ÒSCAR MIRÓ N

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El municipi de Lleida comptarà amb un nou polígon industrial de 36,1 hectàrees destinat a naus mitjanes i grans ubicat al peu de la carretera Ll-11, per on tindrà el seu accés principal, al costat del CIM Lleida i molt pròxim al de Camí dels Frares. Aquest polígon està impulsat per un grup de promotors locals que ha adquirit els terrenys i preveu que la seua urbanització estigui llesta a finals d’aquest mateix any o a començaments del vinent.

El projecte, redactat per l’estudi d’arquitectura Arqcoas, detalla que dels 361.439 metres quadrats del polígon 233.360 seran edificables –el 10% s’ha de cedir a l’ajuntament–, sobre els quals podran construir-se naus amb una superfície global màxima de 144.575 metres quadrats.

El cost estimat per a la urbanització dels terrenys s’eleva a uns vuit milions d’euros

La resta es repartirà entre zones verdes (70.118 m²), viaris (29.019 m²) i equipaments (28.941 m²). Hi haurà parcel·les de diferents mides, però sempre amb un mínim de 2.500 metres quadrats, mentre que les grans podran arribar als 20.000.

Fonts de la immobiliària Finques Farré, que s’encarregarà de la comercialització, van assenyalar que actualment a Lleida ciutat no hi ha oferta de sòl per a naus industrials mitjanes i grans. “Les empreses que les necessiten han d’anar-se’n a altres localitats, com Bell-lloc o Torrefarrera”, van afirmar. “Aquest serà l’únic polígon disponible a curt termini a la capital per cobrir aquesta demanda”, van afegir.

En aquest sentit, van indicar que esperen que les principals interessades siguin firmes del sector de la logística i el transport, així com altres que tinguin potencial de creixement de cara al futur. “Hi pot haver empreses que vulguin disposar inicialment d’una nau de 2.500 metres quadrats però que tinguin planificat anar ampliant progressivament les seues instal·lacions”, van posar com a exemple. A més, van explicar que ja han rebut peticions per part d’algunes empreses.

La zona d’equipaments, situada al centre del polígon, inclou l’edifici d’estil modernista Torre Solé, que a part de donar nom al polígon figura al catàleg de béns a protegir pel seu interès històric i artístic en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal. Encara que es troba en molt mal estat, el catàleg obliga a conservar diversos elements de la façana i l’estructura.

Els tràmits urbanístics d’aquest polígon estan gairebé completats perquè fa una dècada l’administració ja va donar llum verda al planejament promogut per una constructora local.

Tanmateix, llavors no va arribar a desenvolupar-se a causa de la crisi econòmica. Ara, només resta pendent una modificació per destinar íntegrament el sòl a parcel·les d’un mínim de 2.500 metres quadrats. La inversió estimada per a la urbanització és de 8 milions d’euros.

tracking