SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Un web neonazi insulta Dones de Lleida per haver protegit la víctima de La Manada

En un article en el qual s’adjunten fotografies d’integrants || L’entitat feminista lleidatana va denunciar davant l’Agència Espanyola de Protecció de Dades la vulneració greu dels drets de la noia violada

Lleida ha acollit diverses concentracions en contra la polèmica sentència de La Manada.

Lleida ha acollit diverses concentracions en contra la polèmica sentència de La Manada.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una pàgina web de caràcter neonazi ha publicat un article contra el Grup de Dones de Lleida per haver protegit i defensat la privacitat de la víctima de La Manada. A la peça, que conté de manera reiterada insults molt greus i extremament grollers contra les integrants d’aquesta entitat lleidatana, també es fa una defensa descarada de la publicació de dades personals de la víctima de La Manada i s’insta els lectors a difondre i aportar més dades sobre la dona, al·ludint a la suposada existència de denúncies falses per violència masclista.

El motiu de la publicació és la denúncia que Dones de Lleida va interposar davant de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, per vulneració greu de drets, contra Forocoches i Burbuja.info (vegeu SEGRE del 5 de maig passat), dos fòrums en els quals durant unes hores van aparèixer el nom i els cognoms de la jove violada per La Manada, així com fotografies, el seu DNI i adreça, els seus perfils a les xarxes socials i fins i tot algunes imatges extretes presumptament de vídeos de YouTube. Dones de Lleida també va denunciar comentaris vexatoris cap a la víctima que ara aquest web neonazi reprodueix de manera reiterada en aquest i altres articles.

En el text s’incita a la violència contra la dona i s’aporten idees misògines i missatges racistes

A més, l’autor de l’article aporta opinions i idees agressivament misògines i racistes, incitant a la violència contra les dones i parlant de forma molt despectiva del gènere femení.

Tambié carrega contra institucions per finançar a través de subvencions l’entitat feminista lleidatana.

Des de l’ajuntament de Lleida van criticar ahir amb duresa aquest web neonazi i van expressar la seua enèrgica condemna de les expressions que atemptin contra les víctimes de la violència masclista.

Per la seua part, membres del Grup de Dones de Lleida van explicar a aquest diari que “ja hem rebut diversos insults” des que es va conèixer que l’entitat anava a interposar la denúncia i que era un fet “que ja ens esperàvem”. Tot i així, van puntualitzar que l’entitat “estem estudiant quines accions emprendre davant d’aquest cas en concret”.

La sentència contra La Manada per la violació múltiple d’una noia als Sanfermines va generar una gran polèmica que encara es manté viva (més informació a la pàgina 18).

Balaguer acull avui una lectura col·lectiva de la sentència La plaça del Mercadal de Balaguer acull avui una lectura col·lectiva de la sentència de La Manada. La trobada, que se celebra avui de les 11.00 a les 13.00 hores, pretén visibilitzar que la cultura de la violació segueix viva i, a més, vol unir esforços per expressar un absolut rebuig davant de la polèmica resolució judical. Organitzat per l’ajuntament de Balaguer i el consell comarcal de la Noguera, en l’acte podrà participar tot el que s’hagi inscrit a l’Oficina de Turisme de Balaguer de manera presencial o al telèfon 973 44 51 94. Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya Prou cultura de la violació, que ha portat a altres ciutats la lectura de fragments de la sentència. Per exemple, i com ja va informar SEGRE, a Lleida el Cafè del Teatre de l’Escorxador va acollir un acte similar en què van participar una quarantena de persones. Altres ciutats que han organitzat o tenen previst fer el mateix format són Barcelona (la pionera en la iniciativa, que es va celebrar a la llibreria Calders), Palma de Mallorca, Terrassa o Sant Cugat del Vallès.

tracking