SEGRE

EDUCACIó

Baixen al 5 la nota mínima per optar a una beca universitària

Baixen al 5 la nota mínima per optar a una beca universitària

Baixen al 5 la nota mínima per optar a una beca universitàriaEFE/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nota mínima per optar a una beca de matrícula universitària tornarà a ser un 5 i no un 5,5 com ho era ara, segons ha anunciat aquest dimarts el ministre d’educació, Íñigo Méndez de Vigo.

Ho ha afirmat en la sessió de control del Senat en ser preguntat sobre la convocatòria de beques per al pròxim curs i on ha dit que aquesta mesura i la resta de les novetats sobre el sistema de beques per al curs 2018-2019 estan previstes en un reial decret que presentarà en la conferència sectorial d’Educació del proper 5 de juny.

A més, aquest reial decret contempla "beques d’excel·lència", que premiaran amb un complement de 200 euros als estudiants que "treguin més d’un 8" durant el curs universitari, així com beques per als fills de víctimes de violència masclista.

El requisit de tenir com a mínim un 5,5 de nota i no un 5 per accedir a una beca per a la matrícula d’un grau va ser establert el 2012 pel llavors ministre de Educación José Ignacio Wert i va causar el descontentament d’estudiants, rectors i partits polítics de l’oposició, que cada curs tornen a demanar al Ministeri que el rebaixi al 5.

tracking