SEGRE

En Comú Podem demana que els comerços tanquin tot l'any a les 21.00 hores

Ple en l'Eix Comercial de Lleida

Ple en l'Eix Comercial de LleidaLLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Catalunya En Comú Podem va registrar ahir al Parlament una proposta per modificar la llei del Comerç de Catalunya perquè els comerços tanquin a les 21.00 hores del vespre durant tot l’any. La formació va explicar que la iniciativa està acompanyada d’un total d’11.000 firmes de treballadors del comerç, que entregaran avui al registre de la Generalitat i que donen suport al canvi d’horari “per avançar en un model laboral amb una conciliació familiar més gran”.

La proposta pretén modificar l’apartat A de l’article 36.2 de la llei 18/2017 de Comerç, Serveis i Fires, que estableix la limitació horària de l’activitat comercial fins a les 21.00 hores només entre els mesos d’octubre i maig, i la formació vol estendre aquest límit als 365 dies de l’any. Reivindica que aquesta limitació horària a l’estiu “s’ha evidenciat com un èxit” perquè, asseguren, no ha suposat un descens en el negoci i sí que ha permès més conciliació dels treballadors.

Considera que aquesta reforma representa “una millor racionalització horària i continuar impulsant una nova cultura del temps en el marc del Pacte per la Reforma Horària”.

tracking