SEGRE

El ple de la Paeria rebutja demanar un informe sobre l'1-O

L'ajuntament ha expressat el rebuig a la campanya de "criminalització" i a les acusacions d'adoctrinament contra els docents

Una de les votacions el ple de la Paeria celebrat aquest divendres.

El ple de la Paeria rebutja la moció que demanava un informe sobre l'1-OLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple ordinari de la Paeria del mes de maig, celebrat aquest divendres, ha rebutjat amb els vots de PSC, Ciutadans, PP i la regidora no adscrita Rosa Mari Salmerón la moció de PDeCAT, ERC i Crida que instava l'ajuntament a facilitar informació per fer un relat "veraç" de la jornada de l'1-O a la ciutat. La proposta, promoguda a iniciativa de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), reclamava recollir testimonis i material gràfic i audiovisual per realitzar un informe.

El ple sí que ha tirat endavant la moció del PP que insta l'Estat i la Generalitat a restablir el diàleg. La proposta ha estat aprovada amb els vots de PSC, Cs, PP i la regidora no adscrita Salmerón.

La Paeria també ha aprovat la moció d'ERC de solidaritat als docents encausats de Sant Andreu de la Barca, contra la criminalització i les acusacions d'adoctrinament als docents, tot i que no ha prosperat el punt que demanava retirar les acusacions.

D'altra banda, el ple ha rebutjat la moció de la Crida-CUP en què es demanava a l'equip de govern garantir allotjament als temporers. Aquest grup considera que el nou centre d'atenció previst als Camps Elisis generarà assentaments i exigeix més mesures per dignificar la situació dels temporers. El Comú i ERC comparteixen que cal disposar d'una instal·lació permanent, mentre que el PDeCAT proposa mòduls per pal·liar la situació aquest any. De la seua banda, Ciutadans suggereix ajornar el debat i PP comparteix l'esperit de la moció, però diu que la Paeria fa bé la seva tasca. L'equip de Govern del PSC ha qualificat la moció de populista i ha reclamat la implicació de la Diputació en l'atenció als temporers a Lleida.

tracking