SEGRE

URBANISME PROJECTE

Preveuen un nou bosc urbà a Lleida

L’associació de Joc de la Bola estudiarà el projecte, però vol zones esportives i infantils || Inversió estimada de 700.000 en aquest solar d’Alcalde Pujol

Reformes en un parc d’Onze de Setembre - La Paeria ha iniciat la reforma del parc infantil situat al carrer Onze de Setembre amb el carrer de Ferrara per fer una millora general de la plaça, del mobiliari urbà, els paviments i instal·lar nous  ...

Reformes en un parc d’Onze de Setembre - La Paeria ha iniciat la reforma del parc infantil situat al carrer Onze de Setembre amb el carrer de Ferrara per fer una millora general de la plaça, del mobiliari urbà, els paviments i instal·lar nous ...PAERIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Paeria va presentar aquesta setmana a l’associació de veïns del Joc de la Bola un nou projecte per al solar on estava previst el Parc de les Arts. La nova proposta planteja transformar-lo en un bosc urbà a partir d’una inversió de 700.000 euros. El solar està ubicat al carrer Alcalde Pujol i ara s’utilitza com a aparcament.

Fonts de l’associació veïnal van explicar que la idea de l’ajuntament és crear un bosc i que els arbres estiguin col·locats “com les columnes de la mesquita de Còrdova”.

La junta es reunirà durant les pròximes setmanes per “recuperar la part bona del projecte, treballar-lo conjuntament amb els tècnics municipals i millorar-lo”, van assenyalar, i van afegir que els veïns volen que hi hagi zones esportives i infantils. “La idea és que es tracti d’un espai d’interacció entre nens, pares i qualsevol que hi passegi, que es converteixi en un parc atractiu al qual vingui qualsevol ciutadà tant d’aquest barri, com d’un altre, com passa als Camps Elisis a Cappont, i que sigui un orgull per al barri i la ciutat”, van manifestar.

Aquestes mateixes fonts van insistir que els veïns volen que el parc es construeixi, però que compti amb diversos usos, una cosa que no seria gaire possible si es converteix en un bosc.

El projecte del Parc de les Arts que l’ajuntament preveia en aquest solar fa un any s’havia de finançar amb la concessió de 6.000 dels 17.000 metres quadrats del solar a una empresa per a un equipament privat. Tanmateix, veïns de la zona es van constituir com la plataforma El Parc és Nostre amb l’objectiu d’evitar que part del terreny se cedís a una empresa privada i, després de diverses manifestacions, el ple de la Paeria del mes de juliol passat va aprovar que el parc seria cent per cent públic al garantir-ne el finançament a canvi que l’equipament privat que finançarà l’operació s’ubiqui fora del barri. Així mateix, fa tres anys la Paeria i la Fundació Sorigué van firmar un conveni de col·laboració per tal d’impulsar aquest parc, però finalment l’empresa lleidatana se’n va desvincular.

El rebuig veïnal de privatitzar part del terreny va fer canviar el pla

tracking