SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen Autobusos de Lleida per la caiguda d'una passatgera

Ha d’abonar-li una indemnització de 16.572 € al causar-li una lesió a la columna || La demandant va caure per una accelerada i una frenada brusca del conductor

Imatge dels jutjats de Lleida.

Imatge dels jutjats de Lleida.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

El jutjat de primera instància número 3 de Lleida ha condemnat l’UTE Grup Sarbus Autobusos de Lleida a indemnitzar una dona amb un total de 16.572 euros per una caiguda a dins d’un bus urbà i que li va provocar una important lesió a la columna vertebral. El jutge determina a la sentència que “la causa de la caiguda és una maniobra brusca per part del conductor de l’autobús”, i afegeix que “no existeix cap altra raó que faci pensar que la demandant pogués caure tret d’aquest tipus de conducció ja que a més va caure d’esquena, la qual cosa fa estrany pensar que pogués entrepussar”, de manera que determina que Autobusos de Lleida i la seua companyia d’assegurances han d’indemnitzar la denunciant.

L’accident es va produir a començaments del juny de l’any 2015. Després de la caiguda, la dona va estar més de quatre mesos de baixa. Concretament, 121 dies impeditius i sis dies no impeditius per una “fractura-aixafament de cos vertebral”. El titular del jutjat de primera instància número 3 basa la resolució en la credibilitat d’una passatgera, “testimoni parcial i objectiva, que va veure com va caure la demandant”. Afirma que la dona, representada pel lletrat Xavier Prats, de Prats Advocats, “va pujar a l’autobús i després de pagar el bitllet, abans de poder agafar-se per asseure’s, el conductor va accelerar i va fer una frenada brusca que va provocar que la demandant caigués d’esquena a terra”.

La maniobra del xòfer va fer que la resta de viatgers haguessin d’agafar-se més fort per no caure

Aquesta maniobra va fer que els viatgers haguessin d’agafar-se més fort, i segons aquesta passatgera, “ella mateixa podria haver caigut si no hagués estat agafada”.

Per determinar la indemnització, el jutge valora econòmicament els dies impeditius en 7.255 euros i les seqüeles en 9.317 euros, per la qual cosa el total de la indemnització és de 16.572 euros. La sentència no és ferma i les parts poden presentar-hi un recurs.

Els jutjats han resolt altres demandes per caigudes ? Els jutjats lleidatans han resolt altres demandes contra ajuntaments o companyies d’autobusos per caigudes. Així, per exemple, un jutjat va condemnar el 2016 Autobusos de Lleida a indemnitzar amb 1.970 euros una passatgera que va caure a terra al baixar en una parada de Prat de la Riba quan portava un cotxet amb el fill a dins. La dona va intentar descendir del vehicle amb el cotxet, però, al veure que no es donaven les condicions de seguretat per fer-ho, va provar de pujar-lo de nou a l’autobús. El pes del cotxet va vèncer, i va caure de cap per avall. D’altra banda, l’any passat, un altre jutjat va condemnar Zuric Insurance, companyia d’assegurances de la Paeria, a indemnitzar una veïna de la ciutat amb més de 10.000 euros per les seqüeles al caure a causa del mal estat d’unes rajoles.

tracking