SEGRE

POLÍTICA

Torra demana a l'Aplec que Lleida respecti els llaços grocs i defensi la llibertat d'expressió

Bany de masses del president a la festa lleidatana en la seva primera visita a Ponent

Torra demana a l'Aplec que Lleida respecti els llaços grocs i defensi la llibertat d'expressió

Torra demana a l'Aplec que Lleida respecti els llaços grocs i defensi la llibertat d'expressióRAÚL RAMÍREZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quim Torra ha demanat aquest matí a l'Aplec del Caragol, en la seva primera visita a Lleida com a president de la Generalitat, que la ciutat respecti els llaços grocs i sigui un model en la defensa de la llibertat d'expressió. Torra ho ha dit en presència de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, que l'ha rebut a la porta dels Camps Elisis. Cal recordar que en el darrer ple de la Paeria, celebrat divendres passat, Ros va dir que estava d'acord en la posició del delegat del govern central a Catalunya, Enric Millo, que és contrari a la presència de símbols grocs a la via pública. Torra ha dit que "tinc plena confiança que la polèmica dels llaços grocs als espais públics a Lleida no sigui polèmica, volem que Lleida sigui capdavantera en la defensa dels drets civils i polítics de Catalunya i de la llibertat d'expressió. Estan en joc al nostre país molts de conceptes fonamentals i Lleida ha d'estar al capdavant de tot el que això significa".

Respecte a la moció de censura de Pedro Sánchez, Torra s'ha preguntat què s'ha fet "d'aquell projecte que vam compartir amb els socialistes tants anys a l'exili, que passava per la defensa del dret a l'autodeterminació dels pobles; ¿en té alguna cosa a dir el Pedro Sànchez? Té alguna cosa a dir sobre els drets civils i polítics? Un cop ho sapiguem respondrem". I ha deixat clar que "per a nosaltres la llibertat dels presos, el retorn dels exiliats i la no criminalització del dret a l'autodeterminació són els punts essencials que sostenten aquest govern".

Sobre els primers dies a la presidència, ha dit que "estic enormement satisfet de la resposta del poble de Catalunya, em demanen que no afluixi i jo els dic que no afluixeu, que us mantingueu ferms, que guanyarem, que traurem els presos polítics de la presó, que ells seran lliures i el poble de Catalunya també, i per això ens cal l'esforç de tots, dels independentistes i dels no independentistes, necessitem que tots sapiguem trobar grans consensos de país, i la llibertat d'expressió és un gran consens de país i està per damunt de tot".

L'alcalde de Lleida ha estat increpat per uns cinquanta membres de CDR mentre acompanyava el president de la Generalitat.

tracking