SEGRE

EDUCACIÓ FORMACIÓ

Aquests són els estudis de FP que tenen el doble d'ofertes d'ocupació i pràctiques que alumnes

Cicles de manteniment de vehicles, instal·lacions de fred i calor, electrònica o fabricació mecànica || Demanen a Ensenyament que els promocioni per guanyar inscrits perquè ara “no estan de moda”

310478_1.jpg

310478_1.jpgGUINDÀVOLS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centres que imparteixen Formació Professional (FP) de la branca industrial no tenen prou alumnes per cobrir una demanda laboral i de pràctiques en empreses que cada vegada és més gran. Es tracta sobretot de cicles relacionats amb el manteniment de vehicles, l’electrònica, la fabricació mecànica o la instal·lació de sistemes de fred i calor, que actualment reben el doble d’ofertes que estudiants tenen inscrits, van indicar directors de centres. “No podem cobrir la demanda perquè no tenim prou estudiants i perquè, a més, molts ja treballen, i això fins i tot ens genera un problema de credibilitat davant de les firmes. “La demanda de les empreses dobla la nostra capacitat d’oferir alumnes”, va assenyalar ahir el director de l’institut Caparrella, Emili Grau. El director del Guindàvols, Jesús Castillo, va remarcar que “la crisi va generar un augment d’estudiants de FP, però ara tenim més ofertes laborals que alumnes”. “Tant a la ciutat de Lleida com als pobles hi ha molts llocs de treball de la branca industrial, i amb sous que estan bé, però tenim un problema seriós de falta d’estudiants”, va incidir.

Els centres afirmen que ja han comunicat a Ensenyament aquesta situació i proposen que el departament impulsi una campanya per promocionar aquest tipus d’estudis, ja que “no estan de moda” i no omplen totes les places. “En alguns només tenim deu alumnes i podrien ser trenta”, va dir un director.

En aquests sentit, els directors van recalcar que els estudiants més joves actualment no se senten atrets per aquests cicles, encara que van apuntar que els de més edat “sí que hi veuen una oportunitat”. De fet, un director va assenyalar que, en general, han augmentat els inscrits en Formació Professional “perquè hi ha més feina, però per a persones amb qualificació”. En aquest sentit, la directora de l’Escola del Treball, Neus Caufapé, va indicar que en els últims anys estan registrant un increment de persones que sol·liciten una acreditació de la seua experiència laboral i d’alumnes de FP que “s’han adonat que sense tenir una titulació no tindran feina”. En els últims quatre anys, la inserció laboral de titulats de FP ha augmentat un 25 per cent.

tracking