SEGRE

URBANISME MARIOLA

Okupació i degradació foragiten veïns dels blocs Ramiro Ledesma

Propietaris de pisos del bloc E se’n van de lloguer “davant d’una situació insostenible”

Vista de l’exterior del bloc E de Ramiro Ledesma.

Vista de l’exterior del bloc E de Ramiro Ledesma.ÍTMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Propietaris de pisos del bloc E de Ramiro Ledesma han hagut d’abandonar els seus habitatges i anar-se’n de lloguer “a causa de la degradació que pateix l’edifici i l’augment de l’okupació”, va explicar ahir un dels afectats.

Fa almenys set anys que els 16 pisos de l’Escala 2 d’aquest bloc estan buits i tapiats i ara la degradació ha passat a l’Escala 1, al compartir la teulada. “Bestioles, rates, pudors i parets trencades. Tota aquesta insalubritat juntament amb l’okupació no ens permet viure aquí”, va manifestar una de les propietàries, que, amb una altra, ahir van presentar sengles denúncies a la Paeria “perquè actuïn i solucionin el problema per poder tornar”.

Dels 16 pisos que té l’Escala 1, gairebé tots els inquilins han marxat de lloguer menys un que encara segueix allà i, a mesura que han anat abandonat els seus habitatges, aquests estan sent okupats.

A més, van assenyalar que el dipòsit d’aigua està embussat d’excrements de rates i de coloms, per la qual cosa no hi ha aigua. “Hi ha bestioles entre els maons, la barana de l’escala millor ni tocar-la i s’han emportat finestres i portes”, va assenyalar la veïna que encara viu allà, que va denunciar que els okupes han punxat la llum comunitària.

L’ajuntament va posar en coneixement fa mesos als veïns d’aquests blocs el pla Mariola 20.000, que preveu demolir de forma progressiva 468 pisos i construir-ne altres de nous.

Fins que no es posi en marxa el pla, d’aquí a diversos anys, la Paeria està preguntant als propietaris a través d’una oficina al local social si volen vendre el seu immoble, fer una permuta o ser reallotjats en altres habitatges.

La meitat d’aquests habitatges a la Mariola estan buits o okupats L’ajuntament està analitzant la situació de tots els pisos dels blocs Mariola 20.000 i dels 458 inspeccionats –de nou blocs repartits entre 39 comunitats de propietaris– 177 estan deshabitats (38,69%), 61 tenen okupes (13,31%) i els 220 restants estan en situació legal (48%). En aquest sentit, el total de residents són 737 de distribuïts entre 309 nuclis familiars. D’ells, gairebé un terç (el 29%) són menors de 18 anys, el 12% són majors de 65 i la resta tenen entre 18 i 65 anys d’edat.

tracking