SEGRE

Els funcionaris podran canviar de mútua divendres

Vista aèria de part de la ciutat de Lleida, amb la Seu Vella al fons.

Vista aèria de part de la ciutat de Lleida, amb la Seu Vella al fons.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 12.590 funcionaris lleidatans de l’Estat que formen part de la Mutualitat General de Funcionaris Civils de l’Estat (Muface) podran canviar de companyia d’assistència sanitària cada sis mesos i no una vegada a l’any com fins ara. Per la qual cosa a partir de l’1 de juny vinent, i durant tot el mes, els funcionaris podran canviar-se, si així ho desitgen, al règim de la seguretat social, DKV, Asisa o Adeslas. Fins ara només podien canviar-se durant el mes de gener.

LES CLAUS

  • Canvis ordinaris. A partir d’aquest any s’estableixen dos períodes de canvi ordinari, el gener i el juny, el qual amplia les possibilitats d’elecció dels mutualistes i afavoreix la competència entre les entitats en la millora del servei. 
  • 12.590 funcionaris. A Lleida hi ha 12.590 empleats de l’Estat, la majoria docents, i tenen l’opció d’escollir entre diverses assegurances: l’INSS, DKV, SegurCaixa Adeslas i Asisa.

A Espanya hi ha quatre seguretats socials: l’Institut Nacional de Seguretat Social (treballadors en general), Muface (funcionaris de l’Estat), Mugeju (empleats de Justícia) i Isfas (militars).

Muface té subcontractes mitjançant concursos la prestació de serveis a diferents proveïdors amb SegurCaixa Adeslas, Asisa, DKV Seguro e Igualatorio Médicdo de Cantàbria en territori estatal, i DKV per a l’estranger.

Lleida té un total de 12.590 empleats de l’Estat, la majoria són docents, però també engloba els treballadors de Correus, de l’administració civil, mèdics i del registre mercantil.

Encara que l’Estat va transferir les competències d’Ensenyament a les autonomies, la mutualitat va romandre a Muface.

El 80 per cent dels funcionaris lleidatans tenen escollida una companyia privada, el 30 per cent elegeix DKV, un altre 30 per cent Asisa, el 20 per cent Adeslas i, la resta, la seguretat social. Fonts d’aquestes companyies asseguradores van explicar que al voltant del 3 per cent canvia cada any d’assegurança, normalment per interessos sobre el quadre mèdic de cada una.

Per la seua part, el sindicat d’Ensenyament Ustec-Stes de Lleida va recomanar ahir als docents que revisin el concert, les prestacions i serveis que ofereixen les esmentades entitats per si els interessa canviar, ja que ara podran fer-ho també durant tot el mes de juny.

tracking