SEGRE

URBANISME MEDI AMBIENT

'Ofensiva' de la Paeria contra l'excés de cartells penjats en locals buits

Revisa establiments amb falta de manteniment i requereix als seus titulars que netegin aparadors i façanes || També denuncia els responsables dels anuncis

L’aparador d’un local buit del carrer Pere de Cabrera, ahir ple de cartells.

L’aparador d’un local buit del carrer Pere de Cabrera, ahir ple de cartells.S.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Que hi hagi locals comercials buits a la ciutat no significa que els seus aparadors i façanes hagin d’estar atapeïdes de cartells de tot tipus, fins i tot uns a sobre d’altres.

Aquesta és la màxima que ha portat la Paeria a iniciar una ofensiva per impulsar-ne la neteja. Així, “per garantir la qualitat de l’espai urbà”, s’està duent a terme “un seguiment dels locals buits i d’aquells que presenten un cert deteriorament d’adorn i estètica per la presència excessiva de cartells”. La Paeria matisa que no es tracta d’una campanya específica, però, en tot cas, afirma que la brigada de medi ambient està revisant els locals “per evitar la sensació de deixadesa” que provoca aquesta situació i l’àrea de disciplina urbanística ja ha emès ordres als propietaris de diversos locals perquè netegin les façanes o els aparadors.

A més, la brigada de medi ambient revisa els cartells per poder denunciar els responsables d’haver-los penjat.

El consistori argumenta que “les ordenances municipals ja contemplen l’obligació dels propietaris dels edificis privats de mantenir en bon estat l’ornament, les façanes i totes les parts visibles del local, i estableixen que l’ajuntament els pot requerir la seua neteja”. En aquest sentit, també està prohibida “la instal·lació de publicitat fora dels llocs permesos i sense autorització”.

Així mateix, recorda que ha redactat una ordenança específica amb l’objectiu de “mantenir una bona qualitat del paisatge urbà” i “garantir el dret col·lectiu dels ciutadans a percebre un entorn agradable, ordenat i harmònic”.

L’aparador d’un local buit del carrer Pere de Cabrera, ahir ple de cartells.

L’aparador d’un local buit del carrer Pere de Cabrera, ahir ple de cartells.S.E.

tracking