SEGRE

SOLIDARITAT VEÏNS

Una recompensa a la generositat

Un veí va trobar 550 euros a l’Eix Comercial, els va portar a objectes perduts de la Urbana i com que ningú no els ha reclamat en dos anys ara són seus || Així ho estipula una ordenança municipal

Pere Guixé, amb la cartera i els 550 euros que li va entregar ahir la Urbana.

Pere Guixé, amb la cartera i els 550 euros que li va entregar ahir la Urbana.LLEONARD DELSHAMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pere estava passejant amb el seu pare i els dos fills per l’Eix Comercial el 30 d’abril del 2016 quan el seu fill Genís va trobar a la plaça Sant Francesc una cartera amb 550 euros i sense cap document identificatiu. En lloc de quedar-se’ls, la família Guixé va fer gala d’una gran generositat i va decidir portar-los a objectes perduts de la Guàrdia Urbana. “No hi havia cap documentació, només bitllets de 50 euros i mai saps si és d’algú que els necessita, per això vam decidir tornar-los”, explica el Pere.

L’agent de la Urbana que els va atendre es va sorprendre de la seua bona voluntat, però tots van dubtar de si el veritable amo aniria a buscar la cartera, “ja que quan es perden tants diners, un pensa que qui els trobi se’ls quedarà”, va assenyalar. No obstant, el Pere va guardar el paper en el qual constava que havia entregat els diners, perquè si al cap de dos anys ningú reclama un objecte perdut, aquest passa a ser propietat de qui el troba.

Així doncs, el 30 d’abril passat es van complir dos anys de la troballa i el Pere va anar a la comissaria de la Guàrdia Urbana “a provar sort”. Va entregar la documentació on constava que ell havia trobat aquesta cartera i un sergent li va entregar ahir la mateixa cartera amb els 550 euros. “Les possibilitats que em tornessin els diners eren molt poques perquè pensava que algú que s’hagués assabentat que a l’oficina d’objectes perduts hi havia aquests diners els hauria anat a reclamar, o el mateix propietari, però no ha estat així”, va manifestar. En aquest sentit, el Pere va agrair la feina de la Urbana per custodiar els diners i va explicar que el sergent li va agrair “que hi hagi ciutadans amb bona voluntat”.

L’ordenança municipal sobre objectes perduts, aprovada del 2007, diu que “qui trobi un objecte a la via pública té l’obligació de portar-lo a la Urbana” i afegeix que “quan el bé trobat no pugui conservar-se sense deteriorament, o sense fer despeses que en disminueixin notablement el valor, es procedirà a la venda en subhasta i es dipositarà el preu”. Finalment, diu que “transcorreguts dos anys des de la publicació de la troballa es procedirà a entregar el producte a la persona que el va dipositar, o quan hagi estat dipositat per personal al servei de l’ajuntament passarà a ser de titularitat municipal”.

La majoria d’objectes perduts no es recullen La Guàrdia Urbana custodia milers d’objectes perduts com mòbils, tauletes, cotxets de nadó, roba interior, productes eròtics i en una bossa es guarden totes les claus que s’han trobat en una discoteca, però la majoria mai són reclamats pels seus propietaris. L’any passat, van entrar en aquesta oficina més de mil objectes. Entre el 15 i el 20 per cent dels objectes no identificats com per exemple telèfons mòbils es tornen als seus amos, una xifra que augmenta quan es tracta de documentació oficial. Tanmateix, els que es queden a l’oficina són més del 90 per cent.

tracking