SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen l'Estat a pagar la roba de paisà a un policia de Lleida

Nova sentència del TSJC que reconeix el dret a percebre una indemnització per a la compra de vestuari || L’agent exerceix funcions d’investigació

Vista de les instal·lacions de la comissaria de la Policia Nacional a la ciutat de Lleida.

Vista de les instal·lacions de la comissaria de la Policia Nacional a la ciutat de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha emès una nova sentència en la qual reconeix el dret d’un agent de la Policia Nacional a rebre una indemnització per a la compra de roba a l’haver d’exercir les seues funcions vestit de paisà. D’aquesta forma, el tribunal obliga el ministeri de l’Interior a pagar-li un plus. No és la primera vegada que el TSJC es pronuncia d’aquesta forma a l’entendre que l’agent no té per què costejar-se la roba, ja que no pot utilitzar l’uniforme mentre és a treballar.

En aquest últim cas, la sentència assenyala que la reclamació parteix d’un agent designat a la Brigada de Policia Judicial de la Policia Nacional de Lleida, que exerceix tasques d’investigació. L’inspector havia sol·licitat a la direcció del cos una indemnització de vestuari per utilitzar roba de paisà entre el juny del 2012 i el juny del 2016, en total quatre anys. Tanmateix, la direcció general de la Policia l’hi va denegar, per la qual cosa l’agent va presentar un recurs davant la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior de Catalunya.

En aquest sentit, el tribunal decideix atorgar la indemnització que sol·licita l’agent a l’entendre que ha de complir les seues funcions policials vestit de paisà i que, per a això, ha de destinar “recursos propis” a la compra de roba de treball.

En aquest sentit, ressalta que anar de paisà és d’obligat compliment en casos com aquest, ja que l’agent, que exerceix tasques d’investigació policial, pot córrer perill si vesteix d’uniforme. Per això, rebutja l’argument d’Interior a l’assenyalar que si indemnitza els agents per vestir de paisà també ho ha de fer amb tots els funcionaris. El tribunal considera que es discrimina els agents que no poden anar d’uniforme per les seues obligacions professionals. La sentència, que no és ferma, no és la primera. En els últims anys han proliferat aquest tipus de reclamacions, que han trobat la seua empara al TSJC. En un dels últims casos, el tribunal reconeixia el dret a un altre agent d’investigació de Lleida a percebre una indemnització per la roba de paisà que va utilitzar durant més de cinc anys. Un dret reconegut en un reial decret del 1988.

tracking