SEGRE

BARRIS COMERÇ

Veïns i paradistes critiquen la falta de pàrquing al mercadillo de Pardinyes

La dificultat de trobar espai i l’aglomeració de cotxes afecten les vendes

Diversos cotxes en doble fila al carrer Comtes d’Urgell als voltants del mercadillo de Pardinyes, ahir.

Diversos cotxes en doble fila al carrer Comtes d’Urgell als voltants del mercadillo de Pardinyes, ahir.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La falta d’aparcament als voltants de l’esplanada del Barris Nord, al barri de Pardinyes, afecta negativament els comerciants que cada dissabte celebren allà el mercadillo. “Quan véns a llocs com aquest has de passejar, fer un volt i mirar el que es ven. Ara, molta gent ve amb presses perquè aparca el cotxe en doble fila. La falta d’aparcament és el pitjor que té aquest mercadillo”, diu Juan Montero, un comerciant de fruites i verdures de Mollerussa que acudeix a vendre els seus productes des de fa més de trenta-cinc anys.

Ha vist créixer, traslladar-se i omplir-se aquest mercat clàssic de la ciutat. “Abans, quan estàvem a prop del riu, venia molta més gent, però al cap de pocs anys de traslladar-nos aquí la gent va deixar de vindre perquè no hi havia aparcament”, explica Montero. De la mateixa manera opina Carme Camins, una pagesa que ven a Pardinyes els productes que ella mateixa conrea a Almenar des del 1980. “Fins fa poc aparcaven en descampats propers, però ara s’omple de seguida, això fa que no vingui gent d’altres barris de Lleida”, explica. “Si hagués de millorar alguna cosa, l’aparcament seria el primer”, conclou.

D’altra banda, Maria Rosa i Josep, dos veïns d’Anselm Clavé, expliquen que els han de deixar amb el cotxe al mercadillo i tornar a casa caminant amb els carros. “D’una altra manera, estaríem hores per aparcar”, afegeix Josep.

“Els mercadillos estan bé, donen vida, però moltes vegades aquesta zona es col·lapsa de cotxes per la falta d’espai”, afegeix Jordi, un veí del carrer Girona.

Denuncien que hi ha carteristes al mercat els dies amb més públic

Paral·lelament a la problemàtica de l’aparcament, alguns comerciants destaquen que ha millorat la seguretat al recinte del mercat, però adverteixen que, els dies més freqüentats i quan hi ha més aglomeracions, s’han comès alguns robatoris. “Quan els passadissos de venda són plens, algunes vegades hi ha carteristes per allà i roben un parell de carteres. No és un fet habitual, però succeeix de tant en tant”, diu Joan Auter, un pagès de Soses que ven fruites i hortalisses fresques al mercadillo des de fa més de vint-i-set anys. En aquest sentit, “ha millorat considerablement la seguretat. Des del trasllat s’ha notat més tranquil·litat, però és habitual que de tant en tant hi hagi successos d’aquests per aquí”, assegura. Però per a veïns i clients d’aquest mercat la principal crítica és que la zona està massa col·lapsada de gent i cotxes.

tracking